Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Δημοπρατήθηκε το έργο κατασκευής του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, από Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η δημοπράτηση του έργου κατασκευής Δημαρχείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Tο έργο, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, θα κατασκευαστεί από κοινοπραξία Τεχνικών εταιρειών που μειοδότησε, θα ξεκινήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις τους πρώτους μήνες του 2019.

Το Δημαρχείο θα ανεγερθεί στο οικόπεδο των 3.691 τ.μ. που έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 και προορίζεται αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, όπως προκύπτει από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970).

Για το σχεδιασμό του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003. Εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, το Δημαρχείο είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή διότι, πρώτον δημιουργεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, δεύτερον είναι ένα ιδιόκτητο κτήριο που δίνει τη δυνατότητα ενοποίησης των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτήρια Δημοτικών υπηρεσιών (για τα οποία ο Δήμος πληρώνει περί τα 400.000€ ετησίως) σε ένα κτήριο με σύγχρονες προδιαγραφές που επιτρέπει την άμεση βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το Δήμο, τρίτον αναβαθμίζει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή, ενώ τέλος ανακουφίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ.μ. για 160 θέσεις στάθμευσης στα τρία υπόγειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ