Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ανοίγει η “διαδικτυακή” αυλαία για τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχωρά μέσα από την ιστοσελίδα του στη διαδικτυακή προβολή των θεατρικών παραστάσεων που παρουσίασε με επιτυχία η Θεατρική Ομάδα Δήμου Αγίας Παρασκευής κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η Ομάδα Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ» του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής βρίσκεται κοντά στους πολίτες τα τελευταία 34 χρόνια ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού – σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη.

Μάλιστα, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε μέχρι σήμερα με 40 βραβεία και διακρίσεις σε Φεστιβάλ και Θεατρικούς Αγώνες στην Αθήνα και τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο και από το 2009 συμμετέχει ανελλιπώς στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής (του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος), προσφέροντας παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου στην πόλη της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους Δήμους.

Ως πρώτο σταθμό στο οδοιπορικό των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Αγίας Παρασκευής θα παρουσιαστεί το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ» (μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ)

Λίγα λόγια για το έργο

Πλήθος από παραπλανήσεις και παρανοήσεις περιπλέκουν τα πράγματα και οδηγούν τους ήρωες της ιστορίας σε μια παράλογη δίνη ανατροπών και παρεξηγήσεων. Το κύριο πρόσωπο του έργου είναι ο καθηγητής φυσικομαθηματικός Πέτρος Παπαπέτρου, ένας μονίμως αφηρημένος αλλά λογικός και αφοσιωμένος σύζυγος που γίνεται θύμα αυτής της οικογενειακής παράκρουσης, φτάνοντας στο σημείο να πιστέψει πως τρελάθηκε. Έρωτες, πάθη, κρυφές επιθυμίες, νεανικά ερωτικά παιχνίδια και οικονομικά συμφέροντα συνθέτουν το παζλ αυτής της δροσερής και ευχάριστης φαρσοκωμωδίας.

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης):

Πολύμνια: Σοφία Χατζή
Μαρίκα: Μίνα Πολιτοπούλου
Φρόσω: Ευαγγελία Καραγεώργη
Θέμος: Κώστας Πουλής
Η μαμά: Σοφία Μάνεση
Κυρά Σταμάτα: Μάρω Μελισσάρη
Γκαρσόνι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Πέτρος Παπαπέτρου: Δημήτρης Παπασχοινόπουλος
Πετράκης Παπαπέτρου: Κωστής Κουτρής
Βάσω: Σοφία Νικητάκη
Γιώργος: Γιώργος Ρηγόπουλος
Κική: Φαίη Πουλίδη
Ντεζιρέ: Κώστια Γεωργακοπούλου
Ο μπάρμπας: Δημήτρης Σκουφάς
Ο ξάδερφος: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαΐτης
Σκηνικά – κουστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης
Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ