Θεματική εβδομάδα για την καρδιά στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας διοργάνωσε τη Θεματική Εβδομάδα με τίτλο: «Επανεκκίνηση καρδιάς, αλλάζω τη ζωή μου, φροντίζω την καρδιά μου», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Την  Θεματική Εβδομάδα άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου και χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης.
Την έναρξη της Θεματικής Εβδομάδας τίμησαν με την παρουσία τους  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, η διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής κα Αργυρώ Χρυσάγη, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω κ. Κουλούρης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ κ. Παντελής Καστρινάκης και η πρόεδρος της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας κα Βάσω Φίλη.
Επίσης παρευρέθησαν  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Βαρβάρας, εργαζόμενοι του Δήμου καθώς και πλήθος πολιτών.
Ομιλίες πραγματοποίησαν οι ιατροί: κκ. Ιάκωβος Παντελιάδης- Καρδιοχειρουργός, Ευάγγελος Ζαχαρίας- Παθολόγος, Ιατρός Εργασίας,  Παναγιώτης Πεντζερίδης- Καρδιολόγος, Ανέστης Ορκόπουλος – Καρδιολόγος, Χρήστος Βασιλείου – Πνευμονολόγος. Επίσης ο νοσηλευτής κ. Λάμπρος Θεοδοσόπουλος, ο ψυχολόγος κ. Στάθης Παπαχρήστου και η κοινωνική λειτουργός κα Αθανασία Μυγδάκη.
Παράλληλα δράσεις πραγματοποιήθηκαν στη σχολική κοινότητα από τον κ. Ντέμη Ματάκη, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Η θεματική εβδομάδα συνεχίζεται με ομιλίες σε δημότες καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια, Εκπαίδευση στις Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ, διαδραστικά προγράμματα καθώς και συμβολικός περίπατος Υγείας στο Άλσος «Μητέρα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.