Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πόρος: Επικυρώθηκε η υλοποίηση των Τεχνικών Προγραμμάτων μέσω του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Νομολογία με την οποία επιβεβαιώνεται ότι οι Δήμοι της χώρας μπορούν να συνάπτουν πολυετείς Προγραμματικές Συμβάσεις για την υλοποίηση των Τεχνικών τους Προγραμμάτων με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και Δίκτυα Δήμων, συνιστά η πρόσφατη υπ’ αριθμ. 1701/2021 Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη τέτοιας ΠΣ μεταξύ του Δήμου Πόρου και του «Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής».

Ειδικότερα, με την εν λόγω ΠΣ διάρκειας 32 μηνών, ο Δήμος Πόρου, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, ανέθεσε έναντι 346.507€ στο Δίκτυο (στο οποίο είναι και ο ίδιος εταίρος) την υποστήριξη των Τεχνικών του Υπηρεσιών ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα Τεχνικά του Προγράμματα για τρία έτη και να απορροφηθούν οι σημαντικές χρηματοδοτήσεις έργων που έχει εξασφαλίσει.

Η ΠΣ αρχικά απορρίφθηκε από την Επίτροπο του ΕΛ.ΣΥΝ. του Πειραιά ως μη-σύννομη και έτσι ο Δήμος, κατόπιν απόφασης που έλαβαν από κοινού ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης και ο Πρόεδρος του Δικτύου Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, προσέφυγε στο ΕΛ.ΣΥΝ., το οποίο με μια Απόφαση -σταθμό τον δικαίωσε, επιτρέποντας τελικά την υπογραφή της, η οποία έλαβε χώρα στις 16.12.2021. Η Απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο σε όλους τους Δήμους, τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και τα Δίκτυα Δήμων της χώρας να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες που δίνουν οι διατάξεις των άρθρων 12&44 του Ν.4412/2016, 4 του Ν.4674/2020 και 9 του Ν.4782/2021, καθώς είναι η πρώτη που αφορά σε πολυετή ΠΣ για υποστήριξη πολυάριθμων τρεχόντων και μελλοντικών έργων.

Είναι η τρίτη φορά από το 2014 που ο Δήμος Πόρου προσφεύγει στο ΕΛ.ΣΥΝ. για σοβαρή υπόθεσή του, έχοντας προκαλέσει και τις τρεις φορές την έκδοση βαρυσήμαντης νομολογίας υπέρ των Δήμων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ