Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ενισχύεται η τηλεϊατρική στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη η απόφαση επέκτασης του εθνικού δικτύου τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής, μία δράση προϋπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σκοπός είναι η επέκταση του δικτύου της τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής που δεν διαθέτουν έως σήμερα υποδομές του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ). Εξασφαλίζεται έτσι η άμεση και ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων των νησιών σε εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, που διαθέτει σήμερα το ΕΣΥ, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους.
Παράλληλα μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας διευκολύνεται η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νησιωτικών δομών υγείας, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού των νησιών.
Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας ακόμη εντός της οικίας των ασθενών, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για την λειτουργία 90 συστημάτων κατ’ οίκων μέριμνας και παρακολούθησης (ΣΚΟΠ).
Στο έργο περιλαμβάνονται:
• Αναβάθμιση του Κέντρου Δεδομένων προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλα τα νέα σημεία
• Ασύρματο Δίκτυο για όλα τα νέα και παλαιά σημεία ΕΔΙΤ της Περιφέρειας Αττικής
• Συμπληρωματικός εξοπλισμός και μελέτες με έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια και τη συμμόρφωση με το GDPR.
• Υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιλοτικής λειτουργίας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής: «Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας που είναι προτεραιότητα, αυτή την κρίσιμη περίοδο. Με τη συγκεκριμένη απόφαση επέκτασης του δικτύου τηλεϊατρικής στα νησιά της Περιφέρειάς μας, ενισχύουμε τη συνδρομή μας, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική πολιτεία για την εξυπηρέτηση των άμεσων και επιτακτικών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, για την καλύτερη διαχείρισης της πανδημίας. Κανένας κάτοικος όσο και απομακρυσμένα αν κατοικεί, δεν θα επιτρέψουμε να νιώσει μόνος και απροστάτευτος. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους, έμπρακτα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ