Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Έρχονται 48ωρες απεργίες από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ,  την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 48ωρες απεργίες η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν με ημερομηνία έναρξης από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή και πάντως πριν από την ψήφισή του, δεδομένου ότι η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί κυρίως με την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, χθες Σάββατο 9 Νοεμβρίου συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ της Ομοσπονδίας το οποίο επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».

Επιπλέον, ήδη δρομολογήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες, και μάλιστα εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ, για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ