Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ποιοι “τάισαν” τον Γιάννη Στουρνάρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ότι υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό του περιβάλλον, που ζουν με πολύ λίγα, καθώς και ότι γνωρίζει «πολύ καλά τι σημαίνει να ζει κανείς με 500 ευρώ το μήνα». 

Για την ακρίβεια, η Ομοσπονδία κάλεσε τους απολυμένους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να δείξουν έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία τους» συγκεντρώνοντας τρόφιμα από όλη τη χώρα, τα οποία και παραδόθηκαν από αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στον Υπουργό Οικονομικών…
Κατά τα λοιπά, η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί, ακόμα μια φορά, σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη της, ενόψει και του νέου “κύματος διαθεσιμότητας”, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά εργαζόμενους στους δήμους.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, προκειμένου «ο κλάδος να είναι έτοιμος αγωνιστικά και οργανωτικά να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα διαθεσιμότητας-απόλυσης, θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα Περιφερειακές Συσκέψεις με συμμετοχή εκπροσώπων της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ».
Τονίζει ότι «είναι απόλυτη ανάγκη μέσα από ουσιαστικές μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να προτείνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις δράσεις που μαζικά θα συμμετέχουν».
Εκτιμά δε, πως «η αξιολόγηση Δομών και Ανθρώπινου Δυναμικού εντάσσεται ξεκάθαρα στο στόχο εύρεσης πλεονάζοντος προσωπικού προς διαθεσιμότητα, ενώ απορρίπτεται συλλήβδην ως απαράδεκτη όταν κατά περίπτωση εντοπίζει ελλείψεις προσωπικού».

Πεζοπορία από τους Σχολικούς Φύλακες
Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε «μαζική συμμετοχή» στην υποδοχή των πεζοπόρων Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς το κέντρο της Αθήνας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ