Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ – Κλειδί η απόφαση Θεοδωράκη, ρυθμιστές Κόκκαλης και Θεοχαρόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ζυμώσεις και οι διεργασίες ενόψει της διαδικασίας για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, που αναμένεται προς τα τέλη του μήνα.
Παρά το γεγονός ότι διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η συμφωνία θα περάσει, η θετική ψήφος του Σπύρου Δανέλη στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλαξε τα δεδομένα.
Η στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι που δια του Σταύρου Θεοδωράκη είχε δηλώσει ότι θα την ψηφίσει, δεν είναι πλέον δεδομένη, καθώς το Ποτάμι κινδυνεύει με διάλυση.
Ήδη δύο βουλευτές του κινήματος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς απειλούν ακόμη και με ανεξαρτητοποίηση, με αποτέλεσμα ο κ. Θεοδωράκη να πρέπει να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί.
«Είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς και με τον τρόπο του κατέστησε σαφές ότι η στάση του Ποταμίου, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου που αναζητά τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους προκειμένου να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν συνεχώς υπολογισμούς για να κατανοήσουν εάν τα κουκιά βγαίνουν στην περίπτωση κατά την οποία το Ποτάμι επιλέξει είτε την αρνητική ψήφο, είτε την αποχή.
Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσμετρηθούν
-ο Σπύρος Δανέλλης,
-ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος,
-η Κατερίνα Παπακώστα και
-η Έλενα Κουντουρά
Φτάνουμε δηλαδή στους 149 και απομένουν άλλοι δύο ψήφοι για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 151 βουλευτών προκειμένου να περάσει και από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι θετική ψήφο θα δώσει ο Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος έφυγε από τους ΑΝΕΛ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δεν ψηφίσει γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει πρόβλημα, κάτι που σημαίνει ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία θα εξαρτάται από τον Στ. Θεοδωράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ