Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Π. Χρηστίδης στη Βουλή: Από το «νόμος και τάξη» στο «τάξις και ηθική» του Δημάρχου Πώποτα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι λόγοι που φέρνει αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι προφανώς λόγοι επικοινωνίας. Από το “νόμος και τάξη”, στο “τάξις και ηθική” του Δημάρχου Πώποτα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Χρηστίδης, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης – Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ποινικό λαϊκισμό» και σημείωσε ότι φέρνει το εν λόγω νομοσχέδιο ως μία «ρελάνς υπενθύμισης» ότι αποτελεί τη Δεξιά της δεκαετίας του ’50, «ως ένα αντιστάθμισμα στο νομοσχέδιο το οποίο φέρατε για την ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και την αστυνόμευση. «Η κυβέρνηση, αναζητώντας για πολλοστή φορά άλλοθι, αποδίδει την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας στη λεγόμενη ατιμωρησία. Είναι όμως προφανές ότι ψεύδεται συνειδητά όταν ισχυρίζεται ότι για τα καθημερινά πλέον εγκλήματα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, η απάντηση είναι η αυστηροποίηση των ποινών, εκκινώντας μάλιστα από τα πλημμελήματα», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για ασφάλεια στον ελληνικό λαό, προχωρά σε μια ακόμη αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, που ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την αναβάθμιση της εγκληματικότητας και τον πλουτισμό εκείνων των επενδυτών που θα ανταποκριθούν στις δικές σας προθέσεις, στη συνειδητά προκαλούμενη ανάγκη για περισσότερες φυλακές. Και αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θα κάνει την κοινωνική ειρήνη και ισορροπία, πράξη», επεσήμανε.

Για το νομοσχέδιο της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Παύλος Χρηστίδης απευθύνθηκε στον υπουργό, Γιώργο Φλωρίδη και τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Τι θα κάνει τώρα η κυβέρνησή σας, κύριε υπουργέ, με βάση αυτά τα οποία ψηφίσατε πριν από 15 μήνες για την αθλητική βία, με βάση τα επεισόδια που έχουμε δει να εξελίσσονται στα γήπεδα τις τελευταίες ημέρες; Προσωπικά, δεν θέλω καμία τιμωρία ομάδας μέσα σε γήπεδο. Αναλογίζεστε όμως τι έχετε ψηφίσει; Θα εφαρμόσετε τον νόμο τον οποίο ψηφίσατε πριν από 15 μέρες; Και αν το κάνετε, έχω απορία να δω πώς θα το διαχειριστείτε. Γιατί εκτίμησή μου είναι, ότι στο τέλος της ημέρας για ακόμα μία φορά δεν θα το κάνετε. Θα υπαναχωρήσετε από αυτά τα οποία ψηφίζετε, όπως κάνετε διαρκώς τα τελευταία χρόνια».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ