Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Παραδίδεται ψηφιοποιημένος ο Φακέλος της Κύπρου στον κ. Νικόλαο Βούτση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στη Λευκωσία και κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, θα γίνει η παράδοση του ψηφιοποιημένου Φακέλου της Κύπρου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Συλλούρη, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βούτση.
Νωρίτερα το πρωί θα προηγηθεί συνάντηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Κοινοβουλίων για τον Φάκελο της Κύπρου, στην οποία θα συμμετάσχουν από την ελληνική πλευρά ο Γενικός Γραμματέας της ελληνικής Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και η κ. Ολυμπιάδα Ησαΐα, μέλος της αρμόδιας επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου. Από την κυπριακή πλευρά στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ο καθηγητής κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, η κ. Ελένη Ηλιάδη, ο κ. Ανδρέας Νεοφύτου και ο κ. Ανδρέας Χειμωνίδης.
Η ψηφιοποίηση του Φακέλου της Κύπρου έγινε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων συνεχίζει να ψηφιοποιεί τα πλούσια ηχητικά ντοκουμέντα του Φακέλου και να επεξεργάζεται το έντυπο υλικό για την έκδοσή του. Οι παραπάνω Επιτροπές συγκροτήθηκαν από τα δύο κοινοβούλια με σκοπό την καταγραφή, ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του υλικού που παραδόθηκε στην κυπριακή Βουλή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, τον Ιούλιο του 2017. Στη συνέχεια με κοινή απόφαση των δύο Προέδρων θα προχωρήσει η έκδοση του υλικού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ