«Ο τόπος έχει ανάγκη από θεσμική σοβαρότητα»

0


Θέση σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση από τη Βουλή παίρνει και το Ποτάμι που σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Το Ποτάμι από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν ζει διαρκώς σε μια προεκλογική περίοδο. Η οικονομία είναι το μεγάλο θύμα αυτού του παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος που δημιουργούν τα κόμματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης και πολλές φορές και οι κυβερνητικοί βουλευτές για να εξυπηρετήσουν κομματικές συντεχνίες και συμφέροντα που επενδύουν στην αστάθεια. Για τις χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, για τους επενδυτές που καλούμε να εμπιστευθούν την χώρα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, η προεκλογική ατμόσφαιρα είναι η ομίχλη που τους καθηλώνει. Η γκρίζα ομίχλη που επιτείνει το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και όλων αυτών που ζουν στο όριο της φτώχειας.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνουν σήμερα πως ξαφνιάζονται από την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για «εδώ και τώρα εκλογές» και ξεχνούν ότι την ίδια ανεύθυνη συμπεριφορά είχαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Η τελευταία απόφασή τους να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή μαρτυρά επιπρόσθετα την αδυναμία τους να κυβερνήσουν σταθερά την χώρα. Δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν όραμα. Ταυτόχρονα η άρνηση εφ’όλης της πολιτικής ύλης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τα λάθη των παλαιών κυβερνητικών κομμάτων. Ο τόπος θέλει θεσμική σοβαρότητα, υπεύθυνη κυβέρνηση και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θέλει δράση δηλαδή και δεν θέλει αντίδραση και τακτικισμούς.
Το Ποτάμι βέβαια δεν έχει βουλευτές για να επιβάλει αυτές τις αυτονόητες αρχές στο γερασμένο πολιτικό σύστημα που αρέσκεται σε μάχες χαρακωμάτων και αποστρέφεται τις πραγματικές μάχες με τα προβλήματα της κοινωνίας. Αν ήμασταν στην Βουλή θα απαιτούσαμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Και οι δύο μαζί συνθέτουν το αδιέξοδο της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει η κυβέρνηση

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.