Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Δήμος Σαρωνικού: Απορρίφθηκε η τροπολογία για διεκδίκηση περιουσίων κατοίκων από το Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Απορρίφθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος, και που θα έλυνε το πρόβλημα των κατοίκων της Σαρωνίδας και της Λαυρεωτικής.

Η τροπολογία αφορούσε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και ζητούσε αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία (στο άρθρο 9 του 719Β/1977 στις παραγράφους 40 και 41 και στον Ν1160/1981) προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και για τις υπόλοιπες περιοχές των Δήμων Σαρωνικού (ιδιαίτερα της περιοχής της Σαρωνίδας).

Στήριξη βρήκε από τους βουλευτές Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, Πάνο Σκουρολιάκο και Νάσο Αθανασίου και τη βουλευτή του Μερα25 Μαρία Απατζίδη, δεδομένου ότι επέλυε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων.

Αντίθετα όπως αναφέρεται κατατίθενται προτάσεις για να δοθεί για ακόμη μια φορά παράταση, κάτι που σημαίνει ότι παρατείνεται η αβεβαιότητα των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά: «Με κυβερνητική ευθύνη συνεχίζεται η αβεβαιότητα, η ταλαιπωρία και η παράλογη οικονομική επιβάρυνση πολλών δημοτών μας, αφού δεν έγινε δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, η οποία έλυνε οριστικά το ζήτημα, αίροντας τον άδικο και παράλογο χαρακτήρα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποστείλω επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένοντας να αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο άμεσα πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί η αδικία, αφού οι πρώτες εκδικάσεις ξεκινούν στις 20 Οκτώβρη. Στόχος μας είναι επιτέλους να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα, ώστε να πάψουν οι δημότες να αισθάνονται όμηροι υποσχέσεων που δεν τηρούνται, δεσμεύσεων που ξεχνιούνται και διαρκών παρατάσεων που συντηρούν την αγωνία και την ανησυχία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ