Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

“Αλέξης Τσίπρας: Η ηχώ του παρελθόντος” της Ζωής Ράπτη*

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι σημαντικός θεσμός η ΔΕΘ και για λόγους που δεν αφορούν μόνο την επιχειρηματικότητα. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το έθιμο «υποχρεώνει» τους πολιτικούς αρχηγούς, που μιλούν και στους παραγωγικούς φορείς και στους δημοσιογράφους, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, να προβάλλουν τα ισχυρά σημεία τους και «αναγκάζει» όσους βρίσκονται σε δυσχερή θέση- να εκθέσουν τις αδυναμίες τους.

Από όσα παρακολουθήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μπορούμε να πούμε ότι κ. Τσίπρας, σε πολιτικό επίπεδο, είχε περισσότερες αδυναμίες να εκθέσει παρά ισχυρά σημεία για να προβάλλει. Παραζαλισμένος από τις απανωτές εκλογικές ήττες, με λόγο παρωχημένο επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου καμπάνια ψευδολογίας και φτηνών δικαιολογιών για την αποδοκιμασία που εξέφρασε ο λαός και στο πρόσωπό του αλλά και στις πολιτικές που άσκησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στα πολλά εξωπραγματικά που είπε ο πρώην πρωθυπουργός είναι ότι «παρέλαβε άδεια δημόσια ταμεία» στην αρχή της θητείας του τον Ιανουάριο του 2015. Μάλλον ο κ. Τσίπρας έχει παράδοξη αντίληψη του χρόνου και φαίνεται ότι αυτό του προκαλεί εσφαλμένες εντυπώσεις και για την πραγματικότητα. Τα δημόσια ταμεία στέρεψαν κατά την διάρκεια της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης και της «δημιουργικής ασάφειας» του Υπουργού του ,κ. Βαρουφάκη. Κι ατυχώς για την Ελλάδα ό,τι είχε απομείνει σε αυτά εξαϋλώθηκε τον Ιούλιο του 2015 με το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls ,που φέρουν την υπογραφή του, και τη διεθνή απαξίωση της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας και οι πειραματισμοί πλειάδας μαθητευόμενων στελεχών που είχε επιλέξει να επανδρώσουν την Κυβέρνησή του τίναξαν στον αέρα και τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Τα μέτρα λιτότητας που πήρε κόστισαν στην τσέπη των πολιτών 10 δις ευρώ ενώ οι τράπεζες έχασαν 40 δις ευρώ, με τα 15 δις ευρώ να αφορούν τους Έλληνες μικροκαταθέτες.

Συν τοις άλλοις, ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε να κατηγορήσει την Κυβέρνηση της ΝΔ επειδή μεταξύ άλλων μείωσε τον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ. Μέσα στη φούρια του να επινοήσει κάτι για να πει σε βάρος της Κυβέρνησης «λησμόνησε» να αναφέρει ότι η μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στις μικρές ιδιοκτησίες και μεσοσταθμικά κατά 22% για όλες τις περιουσίες. Κατά πως φαίνεται δεν συμφωνεί με την απάλυνση των συνεπειών της φοροκαταιγίδας που εξαπέλυσε η απελθούσα Κυβέρνησή του εναντίον του ελληνικού λαού και ειδικά κατά της μεσαίας τάξης, κατά ρητή ομολογία των βουλευτών του.

Της αυτής ποιότητας με την περί οικονομίας ρητορική του κ Τσίπρα,  ήταν και όσα είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών, την ανομία, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την γραφειοκρατία, την πολιτική προστασία και όλα όσα αφορούν τους Έλληνες πολίτες και επηρεάζουν τις ζωές τους.

Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και εκφράζει αυθεντικά τις παθογένειές του: διχαστικός λόγος, λαϊκισμός, δημοκοπία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον της πατρίδας και του λαού.

 

*Η Ζωή Ράπτη είναι Βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ