Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Νύχτα Πολιτισμού: τέχνες και αφήγηση athens culture net και Αθήνα 2018 – παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018, το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και η διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από τη δύση του ήλιου και μέχρι τα μεσάνυχτα, με μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που αναδεικνύουν με διαφορετικούς και συμμετοχικούς τρόπους τις συγγένειες της Τέχνης και της Αφήγησης.

Φορείς, οργανισμοί και ομάδες πολιτισμού, στο πλαίσιο του δημιουργικού διαλόγου και των συνεργειών που έχει ανοίξει ο Δήμος της Αθήνας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους επισκέπτες με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στο δημόσιο χώρο, performances και άλλες δράσεις.

Συμπράττουν καταξιωμένοι δημιουργοί που διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας.

Την ίδια βραδιά, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το «Gallery Night» με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών:
Μέγας δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Χρυσοί δωρητές: Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε.
Δωρητές: το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ