Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Σεπόλια: Κινητοποίηση των κατοίκων την Κυριακή 28 Νοεμβρίου – Μεγάλο πρόβλημα με την ηχορύπανση από την Εθνική Οδό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητήματα που προβληματίζουν τους κατοίκους της περιοχής των Σεπολίων που συνορεύει με την εθνική οδό και ζητούν άμεση λύση θέτει με ανακοίνωσή του ο τοπικός σύλλογος «Η Αναγέννηση» που καλέι σε συγκέντρωση – συζήτηση την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στο παρκάκι Βρεττού.

Το κυρίαρχο θέμα στην ανακοίνωση του συλλόγου είναι η αντιμετώπιση του θορύβου που προκαλεί η συνεχής κίνηση οχημάτων επί της εθνικής οδού.

Η Αναγέννηση μάλιστα καταθέτει τις επιστολές που αφορούν στην επικοινωνία της με αρμόδιους φορείς, από τις οποίες προκύπτει ότι η ίδια έχει εκφράσει το αίτημα των κατοίκων για κατασκευή ηχοπετασμάτων ήδη εδώ και 15 χρόνια, από το 2006.

Ωστόσο, παρολες  τις υποσχέσεις και τις ανακοινώσεις για διενεργούμενες μελέτες, κυρίως από την περιφέρεια Αττικής, που μάλλον είναι και η καθ΄ ύλην αρμόδια, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

 

Απόσπασμα της ανακοίνωσης του συλλόγου

«Ως “Αναγέννηση” καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση όλους τους κατοίκους στις Τρεις Γέφυρες (τέρμα Αυλώνος), το “συνοικισμό”, την οδό Σιώκου, την Πλατεία Λέλας Καραγιάννη και άλλες οδούς που έχουν πρόβλημα με την ηχορύπανση.

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις μέχρι τώρα κινήσεις του Συλλόγου μας και ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους. Θα υπάρξει πρόταση για ανάδειξη “επιτροπής κατοίκων” για να προχωρήσει μαζί με τον σύλλογο σε παρεμβάσεις, να οργανώσει κινητοποιήσεις καθώς και να αυξήσει τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί με αίτημα την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων. Θα υπάρξει ενημέρωση και για τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, 4:00μμ, στο Παρκάκι (τέρμα οδού Αυλώνος)

Ζητάμε άμεσα μέτρα για την μείωση της ηχορύπανσης από την Εθνική Οδό στην περιοχή των Σεπολίων και σε όλο το μήκος.

– Τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε όλο το μήκος.

– Φυτεύσεις δενδροστοιχιών όπου είναι δυνατό.

– Οι όποιες μελέτες (αντιθορυβικές κ.α) απαιτούνται να ολοκληρωθούν άμεσα και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

 

Επίσης ζητάμε τα εξής:

-Άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της καθαριότητας και της πρόσβασης στους δρόμους της γειτονιάς

– Να έρθουν συνεργεία του Δήμου και να καθαρίσουν τα μπάζα επί της Ε.Ο, και να κάνουν απαραίτητες εργασίες καλλωπισμού της γειτονιάς κ.α.

– Να κατασκευαστούν ασφαλή πεζοδρόμια και να τοποθετηθεί επαρκής φωτισμός.

– Να διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο έξω από τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Σιώκου και σε όλο το μήκος προς την Εθνική Οδό.

– Να καθαριστεί, να απολυμανθεί και να βαφτεί η διάβαση προς Περιστέρι και να τοποθετηθεί επαρκής φωτισμός.

– Να πραγματοποιηθεί η διάνοιξη της οδού Γράμμου προς Σιώκου.

– Να λυθεί επιτέλους το ζήτημα με τα όμβρια ύδατα στην οδό Σιώκου.

 

Να αποδοθούν οι εκτάσεις ΒΟΤΡΥΣ-ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ και τα αδόμητα επί της Εθνικής Οδού για τις ανάγκες των κατοίκων και σύμφωνα με τα αιτήματά τους (κατασκευή πάρκου, σχολείου, ποδηλατικής διαδρομής κ.α)».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ