Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωση διανομής τροφίμων & συνέχιση ελέγχων rapid tests στην Πετρούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Διανεμήθηκαν τη Μ. Δευτέρα (29/4) και τη Μ. Τρίτη (30/4) τα είδη βασικής διατροφής μακράς διάρκειας στα ωφελούμενα νοικοκυριά της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πετρούπολης.

Δόθηκαν επίσης παιχνίδια, βιβλία και πασχαλινά δώρα τόσο στους μικρούς επισκέπτες όσο και στους ηλικιωμένους της δομής για να τα δωρίσουν στα εγγόνια τους για τις ημέρες του Πάσχα.

Τα προϊόντα που διατέθηκαν προήλθαν από ενέργειες δικτύωσης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης, καθώς και από τις δωρεές συλλόγων, πολιτών και της κοινότητας με ενέργειες αλληλεγγύης για τη στήριξη της δομής.

Η διανομή διεξήχθη στον χώρο επί της οδού Αγ. Ιωάννου 43 (πλησίον 9ου Νηπιαγωγείου) με προγραμματισμένα ραντεβού κατόπιν ενημέρωσης των δικαιούχων με γραπτό μήνυμα. Είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της διανομής, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του».

Έως το τέλος Μαΐου θα συνεχιστεί η διενέργεια δωρεάν rapid tests

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) στον Δήμο Πετρούπολης, έως το τέλος Μαΐου θα συνεχιστεί η πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για Covid-19.

Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ο.Μ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ., όπως γινόταν μέχρι σήμερα, θα βρίσκονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 9:15 έως τις 14:45, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας (Εθνικής Αντιστάσεως 61), για να κάνουν δωρεάν rapid tests.

Δεν θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5).

Σε έλεγχο, εκτός από τους ενήλικες, μπορούν να υποβληθούν και παιδιά όλων των ηλικιών. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης αποτελέσματος για τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στον χώρο τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, καθώς επίσης:

• Να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (Α.Μ.Κ.Α.).

• Να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ