Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν τα μεγάλα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Χαλανδρίου – Αλλαγή εικόνας μετά από δεκαετίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εμβληματικό έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου και της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Αγ. Παρασκευής ξεκίνησαν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στο κέντρο της πόλης τα τελευταία, τουλάχιστον, 30 χρόνια.

Το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης, ύψους  6.185.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει:

► Ανάπλαση πεζοδρομίων 36.000 τ.μ.
► Δημιουργία 150 ραμπών ΑμεΑ
► Υποβίβαση πεζοδρομίων (150)
► Δημιουργία οδεύσεων τυφλών 10.000 μ.
► Δημιουργία 199 θέσεων παρόδιας στάθμευσης
► Τοποθέτηση 163 νέων φωτιστικών LED με τηλεδιαχείριση
► 700 νέες φυτεύσεις
► Τοποθέτηση δύο (2) έξυπνων σταθμών ανάπαυσης (smart benches)
► Τοποθέτηση οκτώ (8) έξυπνων σταθμών πληροφόρησης (infokiosks)
► τοποθέτηση δύο (2) οθονών ψηφιακής σήμανσης (digital signs)
► Δημιουργία έξι (6) έξυπνων διαβάσεων.

Ανάπλαση πεζοδρομίων 36.000 τ.μ.

Θα γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Λ.Α. Παπανδρέου (από Παλαιολόγου έως Αγ. Γεωργίου), καθώς και ανάπλαση των υφιστάμενων, υλοποιημένων πεζοδρόμων στις οδούς Κατσουλιέρη (από Γκίνη έως Λ.Α. Παπανδρέου), Χαϊμαντά (από Λ.Α. Παπανδρέου έως Φ. Λίτσα), Ιφικράτους (από Λ.Α. Παπανδρέου έως Ηρακλείου), Ηρακλείου (από Σωκράτους έως Αγ. Παρασκευής) και Πλάτωνος (από Αγ. Παρασκευής έως Αγ. Γεωργίου).

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται εναλλάξ στα πεζοδρόμια, ώστε να εξασφαλίζεται η κίνηση των πεζών και θα διαρκέσουν 16 μήνες.

Βελτίωση οδικής ασφάλειας στην Αγ. Παρασκευής

Το έργο, ύψους €980.000 που επίσης χρηματοδοτείται από Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας υλοποιείται στο τμήμα της Αγ. Παρασκευής από πλατεία Χαλανδρίου έως Αισχύλου με στόχο:

►Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

► Τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου

► Τη βελτίωση της προσβασιμότητας/μετακινήσεων πεζών, ποδηλατών και εμποδιζόμενων ατόμων

Θα δημιουργηθεί και ποδηλατόδρομος από τον πεζόδρομο της οδού Πλάτωνος έως την οδό Αισχύλου, με βάση τις πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές του υπουργείου.

Σίμος Ρούσσος: «Προσβασιμότητα και τόνωση της επιχειρηματικότητας»

«Η ανάπλαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην Αγ. Παρασκευής, την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ, τις αναπλάσεις που περιλαμβάνει το έργο ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, μαζί με τις πεζοπορικές διαδρομές που διαμορφώνονται πέριξ του κέντρου και καταλήγουν σ’ αυτό, δημιουργούν μια τελείως διαφορετική εικόνα για το Χαλάνδρι», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου και κατέληξε:

«Όλα τα παραπάνω έργα θα βελτιώσουν σημαντικά την προσβασιμότητα για πεζούς, ποδηλάτες, εμποδιζόμενα και ανάπηρα άτομα, θα ενισχύσουν τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου».

Και τα δύο έργα υλοποιούνται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ, χάρη στην ωριμότητα των μελετών, έχουν εγκριθεί απο το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), τον Απρίλιο του 2022. Δημοπρατήθηκαν το 2023.

Η υλοποίηση των έργων θα επιφέρει αναπόφευκτα κάποια αναστάτωση στην καθημερινότητα διερχομένων και καταστηματαρχών. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας, μιας και η αναστάτωση θα είναι προσωρινή, μόνιμες όμως οι ωφέλειες του έργου που θα απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ