Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Θλίψη στο Δήμο Διονύσου για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή, Ηλία Οικονόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Διονύσου αποχαιρετά τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Οικονόμου, διακεκριμένο συμπολίτη μας. Γεννήθηκε το 1933 στην Κόρινθο και μετέδωσε τις γνώσεις του σε πολυάριθμους φοιτητές της ιερής επιστήμης.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1974 έγινε τακτικός καθηγητής και Ομότιμος το 2000. Διετέλεσε διευθυντής, επί σειράν ετών, του τομέα Πολιτιστικού Βίου της Μεσογείου και Πηγών του Χριστιανισμού του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε σε διεθνή Συνέδρια και επιστημονικές συνεργασίες, διοργάνωσε το Διεθνές και Διεπιστημονικό Συμπόσιο για τα 1900 χρόνια του βιβλίου της Αποκαλύψεως του Ιωάννου. Συνέγραψε 12 βιβλία και πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα ερευνητικού περιεχομένου, διακρινόμενα για τις καινοτομίες τους.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στον Διόνυσο Αττικής.
Η Δημοτική Αρχή και σύσσωμη η κοινωνία του Διονύσου, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ