Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Επαναλειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλλιθέας μετά από τρεις μήνες διακοπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Παρασκευή 16/2/2024, μετά από τρεις μήνες διακοπής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας επανήλθε στο έργο του διανέμοντας και πάλι τρόφιμα στους δικαιούχους.

Η δομή από το Νοέμβριο του 2023 αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στο ρόλο της, λόγω καθυστέρησης στην προκήρυξη του Διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί, ως όφειλε, να υποστηρίξει τις ανάγκες των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας σε είδη διατροφής.

Η νέα Δημοτική Αρχή, μετά από σχετική ενημέρωση κινητοποιήθηκε άμεσα και κατάφερε να εξασφαλίσει από δωρεές ικανές ποσότητες τροφίμων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών της πόλη μας.

Ταυτόχρονα, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών του Διαγωνισμού, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Με την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και τον εφοδιασμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου με προϊόντα, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να διανεμηθούν στους δικαιούχους και τα τρόφιμα που δεν έλαβαν για τους μήνες Δεκέμβριο 2023 και Ιανουάριο 2024.

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η προώθηση της κοινωνικής συνοχής, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με την έμπρακτη στήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

“Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς δεν μπορούμε να αγνοούμε τους ευάλωτους συνδημότες μας. Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Καλλιθέας, μέσα από τις Κοινωνικές Δομές του (Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνική Ιματιοθήκη) θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης -με κάθε μέσο και τρόπο- των ευάλωτων και αδύναμων συνανθρώπων μας, με σεβασμό στις ανάγκες τους. Είναι υποχρέωσή μας” το μήνυμα του Δήμου Καλλιθέας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ