Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στον Δήμο Ν. Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις μας και τις δράσεις που απαιτούνται για την πράσινη μετάβαση, με οδηγό την κυκλική οικονομία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, και ώρα 18:30 – 21:00, στον πολυχώρο «Γαλαξίας».

Η κλιματική κρίση επιβάλλει κατά προτεραιότητα τη λήψη άμεσων μέτρων με βάση έναν ολοκληρωμένο μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα βάζει τα θεμέλια για μια δίκαιη μετάβαση προς κοινωνίες μηδενικών εκπομπών και αποβλήτων. Μια μετάβαση που προϋποθέτει την αλλαγή των προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης αλλά και του τρόπου ζωής μας, ώστε έως το 2030 οι πόλεις μας να είναι «κλιματικά ουδέτερες και ανθεκτικές πόλεις».

Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι:  Dr Ρόιδω Μητούλα, Πολεοδόμος Χωροτάκτης ΕΜΠ, καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Νίκος Χρυσόγελος, Αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης & Κοινωνικής Οικονομίας του Δήμου Αθηναίων. Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων dplg, MSc Πολεοδόμος Χωροτάκτης, τ. Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ειδική Σύμβουλος Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας στον Δήμο Ν. Σμύρνης. Εύη Τζανακάκη, Αρχιτέκτων – Μηχανικός, MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός, ΚΑΠΕ, Σημείο Επαφής Συμφώνου Δημάρχων. Την συζήτηση θα συντονίσει η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νόρας Γαλανοπούλου.

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι αντιδήμαρχοι Πρασίνου & Νεολαίας, Κωστής Αναγνωστόπουλος, και Παιδείας, Γιώργος Γουρναρόπουλος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ