Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου στις 9 και 23/04

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου την Τρίτη 9 Απριλίου στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τρίτη 23 Απριλίου στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.), από τις 9.30 έως τις 13.30.

To αίμα αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Στις μέρες μας, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας που η ζωή τους εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου και, κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται η αιμοδοσία, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος για τις ανάγκες ζωής των πολιτών.

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης διενεργείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (για το Μοσχάτο) και 2103426414 (για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με δήλωσή του απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία:

“Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μια σημαντική πράξη προσφοράς και ευθύνης, μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Προσφέροντας αίμα σώζουμε τη ζωή του συνανθρώπου μας. Η συστηματική προσφορά αίματος στις τράπεζες αιμοδοσίας με εθελοντική συμμετοχή αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Σας καλώ να συμμετάσχετε σε μία σημαντική πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η αξία της αιμοδοσίας αποτελεί κορυφαία μορφή ανθρωπιάς που δεν έχει προσωπικό όφελος αλλά υψηλή κοινωνική ευθύνη. Η προσφορά του αιμοδότη μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ