Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Βιωματικό σεμινάριο για τον φόβο στον Δήμο Αλίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου πραγματοποιεί βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για ενηλίκους με θέμα: «Φόβος, το νέο πάθος!»

Φόβος για την αλλαγή, για το μέλλον, την υγεία μου αλλά και για τους ανθρώπους που νοιάζομαι και αγαπώ.

Μηχανισμός επιβίωσης, αμυντικός μηχανισμός, ένα προϊόν χειραγώγησης ή κοινωνικής κατασκευής;

Από πού προέρχεται, τι σημαίνει για τη ζωή μου και πώς μπορώ να το διαχειριστώ;

Το σεμινάριο δεν είναι θεραπευτική ομάδα: Αφορά 4 συναντήσεις ευαισθητοποίησης, προκειμένου να κατανοηθεί ο τρόπος που ο φόβος επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας αλλά και τη ζωή των άλλων.

Στον κύκλο αυτόν των τεσσάρων (4) δίωρων συναντήσεων δίνονται και θεωρητικές πληροφορίες από τον συντονιστή, ενώ κάθε μέλος, εφόσον επιθυμεί, μπορεί να μιλήσει για τις εμπειρίες του, τις σκέψεις, να εκφράσει τα συναισθήματά του και αντίστοιχα να ακούσει και να μοιραστεί τις απόψεις του άλλου.

Ο βιωματικός τρόπος βοηθάει να κατανοηθούν καλύτερα έννοιες, αλλά και να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά του καθενός αυτά που επεξεργάστηκε στην ομάδα.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, Αριστοτέλους 25, στον 2ο όροφο, κάθε Τετάρτη και ώρα 10:00 – 12:00 το πρωί τις κάτωθι ημερομηνίες:

  • 24/4/2024
  • 1/5/2024
  • 15/5/2024
  • 22/5/2024

Συντονιστής του Σεμιναρίου είναι ο κος Νίκος Οικονομόπουλος, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα.

Για συμμετοχές και οποιαδήποτε πληροφορία, η επικοινωνία με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αλίμου γίνεται στο τηλέφωνο: 2109850339. Ώρες επικοινωνίας: 09:00 π.μ. – 14:00 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ