Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

«Απόψε έχουμε επέτειο» το Σάββατο 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτης Μπόλλας και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του π. ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου προσκαλούν το κοινό στη θεατρική παράσταση «Απόψε έχουμε επέτειο» σε συγγραφή-σκηνοθεσία Σάββα Παρίτση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρεμιέρα του έργου, που βασίζεται στις τρεις μονόπρακτες κωμωδίες του Άντον Τσέχωφ: «Αίτηση σε γάμο», «Αρκούδα» και «Το κάπνισμα βλάπτει» και παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο στις 27 Απριλίου, οι παραστάσεις συνεχίζονται, αυτή τη φορά με μια ιδιαίτερη σημειολογία.

Η θεατρική παράσταση της 11ης Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Μητέρας, που εορτάζεται όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Της παράστασης θα προηγηθεί ολιγόλεπτη ομιλία της Ποιήτριας και Καθηγήτριας Θεατρικής Αγωγής κυρίας Νίνας Αλέξη με θέμα «Γυναίκα, μητέρα του Νέου Ελληνισμού στο Θέατρο και τις Τέχνες».

Η Νίνα Αλέξη σπούδασε στο Λονδίνο παραστατικές τέχνες, θέατρο, χορό και δημιουργική γραφή, με υποτροφία της αγγλικής κυβέρνησης και εργάστηκε στα Νέα του Λονδίνου ως αρχισυντάκτρια και ανταποκρίτρια. Έχει γράψει μέχρι σήμερα: Ποίηση, Μελέτες, Θέατρο. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες Εγκυκλοπαίδειες. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, κινεζική, αραβική γλώσσα κ.ά. Το ποίημα «Πόντια μάνα» έλαβε το Α’ Βραβείο Ποίησης στην ποντιακή διάλεκτο. Είναι ακόμα μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών Ι. Καποδίστριας, Ινστ. Ελλ/ανατολικών Αφρικανικών Σπουδών κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ