Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής εικαστικών καλλιτεχνών του Δήμου Πεντέλης σε Έκθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη χαρά, στο πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης, ο Δήμος Πεντέλης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δρουν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν στην έκθεση: «Η Τέχνη που μας Ενώνει».

Σκοπός είναι μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση να ενεργοποιηθεί ο δημόσιος διάλογος και να αναδειχθεί το σύγχρονο δημιουργικό δυναμικό των ανθρώπων του τόπου μας.

• Θεματική της έκθεσης:

Η έκθεση φέρει τον τίτλο: «Η Τέχνη που μας Ενώνει» και τελείται σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Επιμελήτριας εκθέσεων και μέλους της ΑICA Ελλάδος, Νικολένας Καλαϊτζάκη – Ζούνη. Πρόκειται για μία ελεύθερης θεματολογίας έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και digital art.

• Τρόπος Διεξαγωγής της έκθεσης:

Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην ψηφιακή τους μορφή σε μια δυναμική και διαδραστική διαδικτυακή έκθεση που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης, ενώ θα ακολουθήσει, ψηφιακή προβολή τους σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων “Μίκης Θεοδωράκης”. Σε επόμενο στάδιο, τα έργα θα εκτεθούν και στην φυσική τους μορφή, σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης.

• Οδηγίες συμμετοχής:

[1] Οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί, απόφοιτοι των σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας και εξωτερικού, μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] επισυνάπτοντας:

1. σύντομο βιογραφικό σημείωμα με αναφορά σε site (εφόσον υπάρχει)
2.ψηφιακές φωτογραφίες – έως 5 προτεινόμενων έργων ελεύθερης θεματολογίας –

Διευκρινίσεις:
1. Οι φωτογραφίες των έργων θα πρέπει να είναι αποκλειστικά σε μορφή jpg και σε καλή ανάλυση έως 5 mb)
2. Θα πρέπει στο όνομα αρχείου να αναγράφουν ΤΙΤΛΟ-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ
[2] Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχών: έως 15 Μαΐου 2024

Δράσεις Επικοινωνίας και Προβολής της Έκθεσης

Ο Δήμος Πεντέλης αναλαμβάνει τη φιλοξενία της διαδικτυακής έκθεσης στην επίσημη ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του, καθώς και την προβολή της έκθεσης, σε έντυπα και ψηφιακά ΜΜΕ, ειδησεογραφικά και πολιτισμικά site της χώρας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ