Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

«Αθλητική Άνοιξη» 2024 στον Δήμο Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πετρούπολης, για μία ακόμη χρονιά, πραγματοποιεί την «Αθλητική Άνοιξη», μια διοργάνωση – θεσμό, στην οποία πρωταγωνιστούν οι μαθητές και τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

KIDS ATHLETICS

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον Κλασικό Αθλητισμό μέσα από δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα υπό τη μορφή παιχνιδιού. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται τους μήνες Απρίλιο και Μάιο σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Πετρούπολης.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σκοπός της δράσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού καθώς και στους μαθητές Γυμνασίου να γνωρίσουν, μέσω του Αθλητισμού, τόσο τα δικαιώματα όσο και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος του Συλλόγου «Ιωνάς»-Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα διάδρασης με παραολυμπιακά αθλήματα.

Ταυτόχρονα, από την αλληλεπίδραση θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την έννοια της ενσυναίσθησης και της ενδυνάμωσης. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τους μήνες, Απρίλιο και Μάιο στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς».

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Κυριακή 14 Απριλίου

Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης, διοργανώνουν πεζοπορία και αναρρίχηση στο Ποικίλο Όρος.

Η πεζοπορία θα αρχίσει στις 9:30 π.μ. και θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες. Θα διασχίσει και το Αναρριχητικό Πεδίο «Κουτσομαράκι», όπου έμπειροι αναρριχητές θα κάνουν επίδειξη σε βράχο. Επίσης, σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν θα δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουν την εμπειρία.

ΑΓΩΝΑΣ 3×3 ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Καλαθοσφαιριστές του Αθλητικού Συλλόγου «Άτλας», που είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.), θα πραγματοποιήσουν τον Μάιο στο Κλειστό Γυμναστήριο, «Ν. Παξιμαδάς» φιλικό αγώνα μπάσκετ 3×3 με αμαξίδια, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΡΗ – ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Τον Μάιο στο γήπεδο «ΑΛΚΥΩΝ» οι ομάδες παλαιμάχων του Άρη Πετρούπολης και του Κεραυνού Πετρούπολης θα δώσουν φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ

Σάββατο 18 Μαΐου

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αναγεννησιακό Σκακιστικό Όμιλο Πετρούπολη «Α.Σ.Ο.Π. ΔΙΑΣ» διοργανώνει, στην πλατεία «Ηρώ», αγώνα Σιμουλτανέ, όπου διαγωνίζεται ένας έμπειρος σκακιστής εναντίον πολλών αντιπάλων. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ SKATEBOARD

Σάββατο 25 Μαΐου

Ένας αγώνας επίδειξης τροχοσανίδας (skateboard), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία «Ηρώων Αγωνιστών 1821». Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν.

Ετήσιες εκδηλώσεις δημοτικών τμημάτων αθλητισμού

Τετάρτη 22 Μαΐου (Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ»)

Ετήσια εκδήλωση των τμημάτων Μπάσκετ & Βόλεϊ.

Σάββατο 1 Ιουνίου (Δημοτικό Κολυμβητήριο)

Ετήσια εκδήλωση των τμημάτων Κολύμβησης, σε μικρή και μεγάλη πισίνα.

Σάββατο 1 Ιουνίου (Γήπεδο «ΑΛΚΥΩΝ»)

Ετήσια εκδήλωση των τμημάτων Ποδοσφαίρου.

Κυριακή 2 Ιουνίου (Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ»)

Ετήσια εκδήλωση των τμημάτων Ρυθμικής & Ενόργανης Γυμναστικής.

ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Κυριακή 7 Ιουλίου

Οι αθλούμενοι του κολυμβητηρίου της πόλης, εκτός από σκουφάκια και πετσέτες, φέρνουν μαζί τους στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. «Κολυμπάμε για καλό σκοπό» από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ