Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

“Έφυγε” ο Νίκος Αδαμόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη προκάλεσε όχι μόνο στους οικείους τους, αλλά και στους ανθρώπους που τον γνώρισαν στη διαδρομή του στην Αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα ο απρόσμενος θάνατος από εγκεφαλικό επεισόδιο του Νίκου Αδαμόπουλου.

Ο Νίκος Αδαμόπουλος στρατεύτηκε από νωρίς στην κομμουνιστική αριστερά, εντασσόμενος στην ΚΝΕ. Το 1989 διαφωνώντας με την πολιτική στις κυβερνήσεις Τζανεττάκη και Ζολώτα αποχώρησε και ήταν ιδρυτικό μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος, του οποίου διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του γραφείου του.

Εργαζόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Νέας Ιωνίας, από το 1989 έως τη συνταξιοδότησή του το 2016 θα πρωταγωνιστήσει στο εργατικό κίνημα στον χώρο των ΟΤΑ. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Νέα Ιωνία, ενώ διετέλεσε και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις Αγωνιστικές Κινήσεις στους ΟΤΑ.

Συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση της αντίληψης του νέου εργατικού κινήματος, του συντονισμού σωματείων και του ταξικού κέντρου αγώνα.

Είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καθώς και μέλος της Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα συλλυπητήρια του Παναγιώτη Μανούρη

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Μανούρης, αποχαιρετά τον Νίκο Αδαμόπουλο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρει τα εξής:

“Η ξαφνική απώλεια του Νίκου Αδαμόπουλου μας γέμισε θλίψη.

Υπήρξε αγωνιστής της Αριστεράς και δραστήριος συνδικαλιστής. Εκπρόσωπος στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του. Ήταν άνθρωπος διεισδυτικός, με προσήλωση στις ανάγκες και τα αιτήματα των συναδέλφων του. Υπήρξε σκληρός διαπραγματευτής. Στόχος του ήταν να βελτιωθεί η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των συναδέλφων του εργαζομένων στην Τ.Α.

Τιμούμε τον Νίκο Αδαμόπουλο ως Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ