Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Έναρξη του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ‘THE GREEN CITY’ σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης στους μαθητές, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης με την Α/βαθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης, διοργανώνει πρόγραμμα σεμιναρίων ενημέρωσης για την ανακύκλωση ‘THE GREEN CITY’, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)  σε δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η μείωση των απορριμμάτων, μέσω της ακριβούς πληροφόρησης της σχολικής κοινότητας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και στην κομποστοποίηση.

Ως Δήμος έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανακύκλωση από την πρώτη στιγμή, ώστε να επιτύχουμε διπλό όφελος – μείωση κόστους διαχείρισης και προστασία του περιβάλλοντος. Κομβικό σημείο σε αυτό, πιστεύουμε ότι είναι η συμμετοχή των παιδιών, των αυριανών πολιτών, καθώς η αλλαγή ξεκινάει πάντα από τα σχολεία και για αυτό εργαζόμαστε εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση’ δήλωσε η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται αρχικά σε τέσσερα σχολεία τις παρακάτω ημερομηνίες:

15/2    1ο Δημοτικό Μελισσίων

22/2    2ο Δημοτικό Πεντέλης

29/2    3ο Δημοτικό Μελισσίων

7/3      1ο Δημοτικό Πεντέλης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ