Γιορτή ποδοσφαίρου των Δημοτικών σχολείων Δήμου Αγ. Δημητρίου

0

H Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς μπαλαδόρους,

στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της πραγματοποίησε και φέτος το 5ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου , σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, αλλά και τη συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πεντακόσιοι σαράντα μαθητές από δεκαεπτά Δημοτικά σχολεία του δήμου μας, μάγεψαν με το ήθος τους και τις ικανότητές τους, στο «5o πρωτάθλημα – γιορτή ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων» που διοργανώθηκε στο δημοτικό γήπεδο, στην περιοχή του Ασυρμάτου, τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Μαΐου.
Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες των γηπέδων και στα γύρω μπαλκόνια των πολυκατοικιών ήταν «καυτή» κι αυτό δεν οφειλόταν μόνο στην δυνατή μουσική και την παρουσία των γονέων και των παιδιών με τις βουβουζέλες και τα τύμπανα αλλά και στην παρουσία των cheerleaders, που είχαν ακολουθήσει τα σχολεία τους.
Τους Τελικούς σφύριξε Διαιτητής, μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αθήνας, στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του.
Επίσης, αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν στη Unicef, στο WWF και τo Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος που για μια ακόμη φορά βρίσκονταν εκεί και ενημέρωναν μικρούς και μεγάλους για το έργο τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Σώμα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έδωσε το δυναμικό παρών για μια ακόμη φορά και στην φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος, φροντίζοντας να παρέχει τις πρώτες βοήθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή της λήξης των αγώνων και της τελετής απονομής και βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν .
Για την ιστορία, το 10ο Δημοτικό σχολείο, στις τάξεις Δ- ΣΤ, κατάφερε να κερδίσει το 5ο Δημοτικό σχολείο, ενώ το 3ο Δημοτικό Σχολείο, στα «μικρά», Α- Γ τάξη, κέρδισε το 10ο Δημοτικό Σχολείο.
Τα κύπελλα ήθους απονεμήθηκαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Δ- ΣΤ Τάξη) και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο (Α- Γ τάξη).
Δύο ακόμη κύπελλα, σήκωσαν οι πρώτοι σκόρερ που ήταν από το 3ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο αντίστοιχα, ενώ όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και μετάλλια που είχαν φιλοτεχνηθεί από τα παιδιά και τους εκπαιδευτές του κέντρου διημέρευσης Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες».Το κύριο μήνυμα της διοργάνωσης ήταν : «ΝΑΙ στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ στη ΒΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ» .

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.