Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

7η Διάσχιση Ρεματιάς: Από τη Σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων διοργανώνουν μια μοναδική διαδρομή «στις ομορφιές της γειτονιάς μας».

Τη διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του λεκανοπεδίου διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια τόσο συντηρούν όσο και σηματοδοτούν οι εθελοντές του Βριλησσού.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει. Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο αρχικά δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σε συνδυασμό με την εποχή κάνουν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις. Όσοι συμμετάσχουν θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους στο πάρκο της Ρεματιάς, όπου η μέρα θα κλείσει με μουσική.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 9:30 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720 μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις 3,5 ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250 μ. υψόμετρο).

Για να φτάσουν οι συμμετέχοντες στην εκκίνηση της διαδρομής στην σπηλιά Νταβέλη, αρχικά θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και ύστερα θα χρειαστεί να πεζοπορήσουν 20 λεπτά από το σημείο που θα τους αφήσει το λεωφορείο.

Δωρεάν μεταφορά στη Σπηλιά Νταβέλη

Η μεταφορά είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και θα γίνει με λεωφορεία που έχει ναυλώσει ο Δήμος και θα ξεκινήσουν από 2 διαφορετικά σημεία:

1. Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων (Μακεδονίας και Θεσσαλίας –Βριλήσσια)

2. Με λεωφορεία των συλλόγων–ομάδων που συμμετέχουν, που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί στον σταθμό μετρό Δουκίσης Πλακεντίας.

Για την επιβίβαση στο λεωφορείο είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Προσοχή: Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο από τα Βριλήσσια μέχρι την σπηλιά Νταβέλη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μετά τη λήξη της πεζοπορίας, που είναι η παραρεμάτιος Βριλησσίων (Διομήδους 11), να αποχωρήσουν με ίδια μέσα.

Η διαδρομή

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από τον ειδικό επιστήμονα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο-Msc Οικολογίας.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων).

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας» (σημείο εκκίνησης) θα χρειαστεί μία περίπου ώρα για να φτάσουν οι πεζοπόροι στη Νέα Πεντέλη (πλησίον γέφυρας Παναγούλη), όπου ο Βριλησσός θα προσφέρει νερό, χυμούς και το καθιερωμένο πλέον λουκουμάκι.

Μετά από σύντομη στάση, θα μπουν στη ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό, με τρεχούμενα νερά. Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπουν και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όλη η διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα Βριλήσσια θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από υψόμετρο 720 μέτρα και θα ολοκληρωθεί στα Βριλήσσια, στα 250μέτρα. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 8,5 χλμ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ