Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

3o ΟΠΑ Run: «Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως» από το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έναρξη του 3ου ΟΠΑ RUN – ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών δρομέων-φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως το 3ο κατά σειρά  ΟΠΑ Run, με διαδρομές των 5 χλμ και 2 χλμ, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Τον κ. Πατούλη, ο οποίος έκανε και απονομές βραβείων στους αθλητές που διακρίθηκαν, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Δ. Μπουραντώνης.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υφ. Παιδείας Α. Συρίγος.

Γ. Πατούλης: «Μια τέτοια γιορτή αθλητισμού στο μεγάλο Πάρκο της πόλης μας, τον κεντρικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, απηχεί το όραμά μας για μια Περιφέρειας Υγείας και Ευεξίας»

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, και αφού καλωσόρισε τους δρομείς στο Πεδίον του Άρεως, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η διοίκηση της Περιφέρειας είναι περήφανη, για την αναβάθμιση και την ενεργή ανάδειξη του Πάρκου, σε πνεύμονα ζωής της πρωτεύουσας, στη καρδιά του λεκανοπεδίου.

«Οι προσπάθειες μας ως Περιφέρεια Αττικής για την περαιτέρω βελτίωση και αξιοποίησή του Πάρκου και ολόκληρης την έκτασης των 277 στρεμμάτων του Πεδίου του Άρεως έχουμε δεσμευθεί ότι  θα είναι επίμονες και διαρκείς» τόνισε και πρόσθεσε: « Κατά τα δυο σκληρά χρόνια του κορωνοιού που προηγήθηκαν, το πεδίο του Άρεως αποτέλεσε διέξοδο για περίπατο και άθληση κατά τις περιόδους ειδικά των παρατεταμένων λοκντάουν, και γι αυτό πιστεύουμε ότι οι αποφασιστικές παρεμβάσεις και εργασίες που η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε από την πρώτη μέρα της διοίκησης μας, πραγματικά απέδωσαν και προσέδωσαν ποιότητα ζωής αλλά και αίσθημα Ασφάλειας στους πολίτες. Μια τέτοια γιορτή αθλητισμού για τη Ζωή και την Υγεία, όπως η σημερινή διοργάνωση, απηχεί το όραμα μας για μια Περιφέρεια Υγείας και Ευεξίας, έτσι όπως έχουμε οραματιστεί την Αττική και έχουμε υποσχεθεί ότι θα την μεταμορφώσουμε. Με συστηματική δουλειά και επιμονή καταφέραμε να υπερβούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αλλάζουμε όμως την εικόνα της Αττικής, και το Πεδίο του Άρεως παραμένει:

H καρδιά του ευρύτερου οράματος μας,
O πνεύμονας της Υγιούς ζωής για τους πολίτες και τους τουρίστες, όπως οι καιροί προστάζουν.
Και η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα του Τόπου Ευεξίας που θεωρούμε ότι μπορεί, και θα γίνει η Αττική».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ