14ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

0

Τελετές λήξης αθλημάτων με γυμναστικές επιδείξεις, αγώνες και παραδοσιακοί χοροί διαμορφώνουν το πρόγραμμα του 14ου Αθλητικού Φεστιβάλ του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη από τις 16 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου στο οποίο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 3.000 αθλούμενοι της Διεύθυνσης Αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πολυήμερο Φεστιβάλ στο πλαίσιο των προγραμμάτων “Δια βίου Άσκηση” και “Άθληση για όλους” της περιόδου 2017 – 2018, που περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες και αποσκοπεί στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και την προβολή της παράδοσης με αντίστοιχες χορευτικές εκδηλώσεις.

Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου στον χώρο του “Village shopping & more…”. Άτομα όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος στο 2ο Μαραθώνιο Γυμναστικής με αεροβική, pilates, yoga και zumba.

Στη συνέχεια του Φεστιβάλ, θα ακολουθήσουν αθλητικές δράσεις μαθητών από τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στα τμήματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού, καθώς και αθλητών από τις ακαδημίες της ομώνυμης Διεύθυνσης του Δήμου, οι οποίοι θα συναγωνιστούν σε αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και κολύμβησης με στόχο την προώθηση κι ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους. Μάλιστα, για τα αθλήματα της αντισφαίρισης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, και του tae kwondo θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις, ενώ για τη ρυθμική θα υπάρχουν δύο διαφορετικές παρουσιάσεις στις δύο Δημοτικές Ενότητες, Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Σημαντική θέση στο 14ο Αθλητικό Φεστιβάλ κατέχει η ημερίδα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Ιουνίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο Δ.Α.Κ. “Πλάτων”. Χωρίς περιορισμό ηλικίας, με αισθητηριακές, νοητικές, μαθησιακές, ψυχικές και κινητικές δυσκολίες τα άτομα με αναπηρία αθλούνται και σηματοδοτούν την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Στο 14ο Αθλητικό Φεστιβάλ εντάσσονται και τα Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τα αντίστοιχα τμήματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού σε Νίκαια και Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαΐου στο δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπήρχε μεγάλη προσέλευση θεατών, ενώ στην Νίκαια προγραμματίζεται αντίστοιχη εκδήλωση για 8, 9 και 10 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο, με συμμετοχές από τα παιδικά, εφηβικά τμήματα και τα τμήματα ενηλίκων.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.