Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

1η Συνάντηση Αθλητισμού μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και σωματείων της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα θεμέλια για μια ουσιαστική, παραγωγική αλλά, πάνω από όλα, συλλογική συνεργασία, η οποία θα προωθήσει τις αθλητικές ιδέες και δράσεις στην πόλη του Ηρακλείου Αττικής, μπήκαν στην 1η Συνάντηση Αθλητισμού μεταξύ των ανθρώπων του Δήμου και των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης.
Μια πρωτοβουλία του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, η εν λόγω συνάντηση ήταν και η πρώτη φορά που όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης από όλα τα αθλήματα, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να βάλουν τις βάσεις για τη ανάπτυξη συνεργειών, που θα ωφελήσουν το αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης.
«Αυτή τη συνάντηση την επιδιώκαμε από καιρό. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε, για πρώτη φορά, όλοι μαζί, με ανοιχτά χαρτιά για το που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Οι άνθρωποι των σωματείων είναι εκείνοι που με την καθημερινή δουλειά τους προβάλουν τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε, κυρίως στις νέες γενιές, στα παιδιά μας. Για αυτό τον λόγο τους ευχαριστούμε, για αυτό τον λόγο πρέπει να τους στηρίξουμε», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη κάνει πολλά για τον Αθλητισμό της πόλης, προτίθεται δε να κάνει περισσότερα. Ενδεικτικά:
– Με την ανακαίνιση του γηπέδου της Πρ. Λόφου και του κλειστού γυμναστηρίου «Χαρά Καρυάμη» κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας και διεξαγωγής αγώνων και στους δύο χώρους όπου φιλοξενούνται παιχνίδια πρωταθλημάτων.
– Για πρώτη φορά θεσπίστηκε κανονισμός για την χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων από τα σωματεία του Ηρακλείου.
– Ο Δήμος διαθέτει 250.000 ευρώ για την ανακατασκευή των έξι ανοικτών χώρων άθλησης σε όλες τις γειτονιές της πόλης.
– Προχωρά η μελέτη για να δημιουργηθούν 4 κλειστά γυμναστήρια σε σχολεία της πόλης.
– Έχει βάλει μπροστά την διαδικασία για να κατασκευαστεί σκέπαστρο στο γήπεδο του Τυφώνα (οδός Πολυτεχνείου).
Παράλληλα, προωθήθηκαν και προωθούνται μέτρα ανάπτυξης του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού όπως: η μείωση έως και 50% στις συνδρομές στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, τα επικείμενα εγκαίνια ενός ακόμα δημοτικού γυμναστηρίου στη λεωφόρο Ηρακλείου για τη γειτονιά της Καναπίτσας, η ανακατασκευή των γηπέδων του τένις, το πρόγραμμα των αθλητικών camp για παιδιά τους θερινούς μήνες αλλά και η τόνωση των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Δήμου μέσα από την δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ.
Στην 1η Συνάντηση Αθλητισμού προσκλήθηκαν οι σύλλογοι: ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΡΜΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΤΥΦΩΝ, Ο.Φ.Η.Η., Ο.Γ.Η.Ρ.Α, ΦΕΡΕΝΙΚΗ, ΠΥΡΣΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΦΙΛΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΙΩΝΕΣ, ΣΑΟΛΙΝ ΓΟΥ ΚΟΥΓΚ, Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.
Ο Δήμος απένειμε τιμητικό βραβείο στους εκπροσώπους των σωματείων για την προσφορά τους στην πόλη, ενώ άπαντες από τους συλλόγους αναγνώρισαν ότι με την πρωτοβουλία της συνάντησης αθλητισμού έγινε ένα καθοριστικό, αρχικό βήμα για να γίνουν ακόμα σπουδαιότερα πράγματα…
Άλλωστε, ο Δήμος σκοπεύει σύντομα να επαναλάβει αλλά και να μετατρέψει σε τακτικές αυτές τις συναντήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί και να μπει σε μια σταθερή βάση το πνεύμα της συνεργασίας δημοτικής αρχής και συλλόγων. «Όπως και οι αθλητές, έτσι και εμείς στον Δήμο θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο. Έτσι, λοιπόν, συνάντηση με συνάντηση επιδιώκουμε να είμαστε ακόμα πιο παραγωγικοί, πιο αποτελεσματικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ