Αθλητισμός
Στην τελική ευθεία η συνεννόηση για τη δημιουργία Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου

Μετά από σειρά συναντήσεων και επαφών του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς, του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χ. Καλούδη, οι εμπλεκόμενοι φορείς καταλήγουν σε ενιαία πρόταση σχετικά με την εξεύρεση χώρου, όπου θα κατασκευαστεί το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο.
Η σχετική πρόταση αναμένεται να συζητηθεί σε επίπεδο θεσμικών οργάνων και στη συνέχεια να κατατεθεί στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να γίνει άμεσα η παρουσίασή της.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του Αθλητικού Κέντρου, στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται, να αγωνίζονται, αλλά και να φιλοξενούνται οι Έλληνες Αθλητές με Αναπηρία. Η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τόσο σε τεχνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο την ανέγερση των εγκαταστάσεων.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, υπήρξε καταρχήν συμφωνία και ο Προέδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκης επισήμανε ότι θα ενημερώσει τα μέλη του για τα όσα συζητήθηκαν προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία.
Τόσο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, επισήμαναν ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς όλες οι πλευρές συμφωνούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Αθλητικού Κέντρου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς οι αρμόδιοι φορείς βρήκαν ένα κοινό σημείο συνεννόησης, προκειμένου να αξιοποιηθεί μια σημαντική ευκαιρία και να γίνει πραγματικότητα ένα εθνικό όραμα και προσέθεσε:
«Η Δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου θα συμβάλει καθοριστικά στη διεύρυνση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα δίδοντας κίνητρα ώστε να παρακινηθούν άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό. Η Περιφέρεια συνεργάζεται στενά με τον υφυπουργό Αθλητισμού, την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνει πράξη αυτό το σημαντικό όραμα. Η ισχύς εν τη ενώσει».
Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, για το λόγο αυτό άλλωστε και οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και επισήμανε:
«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο. Μέσα από τη συστηματική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και τους αρμόδιους φορείς, βρίσκουμε κοινές συνιστάμενες και χαράζουμε μια νέα πορεία σε θέματα που αφορούν στους Αθλητές με Αναπηρία. Πρόκειται για συμπολίτες μας με σθένος και περίσσευμα ψυχής. Οφείλουμε να είμαστε όλοι στο πλευρό τους».
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χ. Καλούδης, συμφώνησαν επίσης ότι πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία, ενώ διατύπωσαν την αισιοδοξία ότι το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και η βαρύτητα που δίδεται από τους κυρίους Αυγενάκη και Πατούλη, θα συμβάλουν προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί άμεσα.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς σημείωσε ότι αναμένει με ενδιαφέρον την τελική διαμόρφωση της πρότασης και τόνισε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου.
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Κλειστά αύριο σχολεία της Αττικής. Όσο περνάει η ώρα η λίστα μεγαλώνει… Συνεχής ενημέρωση
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Δήμος Νέας Ιωνίας: Μάχη για την 2η θέση
-
Αγίας Βαρβάρας2 έτη πριν
Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα αύριο (25/11) λόγω κακοκαιρίας
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
“Κλείδωσε” η πρώτη θέση στο Ηράκλειο Αττικής
-
Κεντρικό Θέμα3 έτη πριν
Εκλογές 2019: Αποτελέσματα Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
-
Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης3 έτη πριν
Ανακοίνωση συνεργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου με την τ. Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κα Νίνα- Ασπασία Βλάχου
-
Αμαρουσίου3 έτη πριν
Οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Αμαρουσίου στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 26ης Ιουλίου 2018
-
Αμαρουσίου3 έτη πριν
11 υποψήφιοι ανακοινώθηκαν από τον Γιώργο Καραμέρο και το # Ενωμένο Μαρούσι