Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Σοκ στο ποδόσφαιρο: Κάθειρξη 9 ετών στον Ρομπίνιο για βιασμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το δικαστήριο της Ρώμης δικαίωσε την κοπέλα, για την καταγγελία που είχε κάνει κατά του Ρομπίνιο, υποστηρίζοντας πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής την βίασε, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 9 ετών.

Πρόκειται για ποινή που δεν είναι εφέσιμη και θα εφαρμοστεί άμεσα, αλλά παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο θα τιμωρηθεί και εάν, για την καταγγελία που εκκρεμούσε από το 2013. Το ιταλικό Σύνταγμα απαγορεύει την έκδοση Βραζιλιάνων και η συνθήκη δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας, που υπογράφηκε το 1989 και εξακολουθεί να ισχύει, δεν προβλέπει την εφαρμογή στην επικράτεια της Βραζιλίας ποινής που επιβλήθηκε από το ιταλικό δικαστικό σύστημα.

 

Δεν θα οδηγηθεί στις φυλακές

Αυτό σημαίνει πως ο Ρομπίνιο δεν θα οδηγηθεί στις φυλακές, αλλά θα συλληφθεί εφόσον αποχωρήσει από τη Βραζιλία, αφού η χώρα του ουσιαστικά δεν «δέχεται» τις αποφάσεις που παίρνει το δικαστήριο της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, το ιταλικό κράτος θα πρέπει να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης που θα μπορούσε να εκτελεστεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τι είπε ο συνήγορος του θύματος

Την ίδια ώρα, ο Γιακόπο Γκνότσι, δικηγόρος του θύματος, μίλησε μετά την εν λόγω απόφαση: «Περισσότεροι από 15 δικαστές εξέτασαν την υπόθεση σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό και επιβεβαίωσαν την αναφορά του πελάτη μου. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα εκπληρωθεί αυτή η ποινή, η Βραζιλία είναι μεγάλη χώρα και ελπίζω να ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Για εμάς, η ποινή πρέπει να εκπληρωθεί. Αν ήταν στην Ιταλία, θα πήγαινε φυλακή. Τώρα το μπαλάκι πάει στα χέρια της Βραζιλίας, η οποία θα πρέπει να πράξει ανάλογα με το Σύνταγμα της».

 

[Πηγή: athnews.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ