Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ19 & Κ23: Πέντε χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο για την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η χώρα μας κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 19 και 23 ετών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου, μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο με χρόνο 6:58.41, που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Αναστασιάδου, κάνοντας σπουδαία κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, με χρόνο 7:40.82 και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη, κάνοντας καλύτερη διαχείριση δυνάμεων, ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο Νεανίδων με χρόνο 7:16.95.

Οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος, Δημήτρης Παπάζογλου, τερμάτισαν τρίτοι και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ των Εφήβων με χρόνο 5:53.18.

Η Σοφία Δαλίδου και η Στυλιανή Νάτσιουλα, μετά από μια εκπληκτική κούρσα, αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ Νεανίδων με χρόνο 6:57.40, που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Τέλος, η Κατερίνα Γκόγκου, θριάμβευσε στο σκιφ Νεανίδων αφού τερμάτισε πρώτη με μεγάλη διαφορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 7:35.64.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατετάγη πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων Κ19 με τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο και πέμπτη στην κατηγορία Κ23 με δύο χρυσά μετάλλια.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ