Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

«Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»: Μια αθλητική δράση για όλους στο Δήμο Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, της δομής του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος και τα Special Olympics σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια «ΚΑΝΤΑ», συνδιοργάνωσαν ενταξιακή αθλητική δράση στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified”, παρουσία μαθητών και μαθητριών.

 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από τον κ. Καντά Άρη, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων ΚΑΝΤΑ και τον κ. Κοδέλλα Διονύσιο, Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, στον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξένο Μανιατογιάννη, για την διαρκή υποστήριξη του στην μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται,  αυτή της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική στέρηση, αλλά και στην Πρόεδρο & Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής& Αγωγής Υγείας για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ κα Β. Αρσένη – Λάμπρου, καθώς και στα εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑ..

 

«Όλοι διαφορετικοί- Όλοι ίσοι» τόνισε ο Δήμαρχος Βριλησσίων κατά την ομιλία του, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την αξιοποίηση χώρου στα Άνω Βριλήσσια για τη λειτουργία του μοναδικού Βρεφονηπιακού παιδικού Σταθμού ΑμεΑ στην Αττική, των δύο  Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και την επέκταση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΡΙΚΟΣ.

Η συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων τα Special Olympics International και του διεθνούς προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified” με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΡΙΚΟΣ πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

 

 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.

Υπεύθυνη για την αθλητική  διοργάνωση του αθλήματος BOCCE στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος και οι μαθητές -τριες ων Εκπαιδευτηρίων Καντά, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Κρίκου ΚΔΑΠ ΑμεΑ κα Τρομπέτα Ειρήνη, με βοηθό το μέλος του Κρίκου κ. Γιάννη Στρατηγόπουλο.

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των εκπαιδευτηρίων Καντά,  παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Μαλακού Χριστίνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθηση κα Σοφία Χαντζάρα, και ο Αντιδήμαρχος  Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ