Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ο αθλητισμός στην Ανατολική Αττική στο επίκεντρο της συζήτησης του Θ. Αυγερινού με τον πρωταθλητή Χ. Παπαδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή της χώρας στον κλειστό στίβο στα 60 μ. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Χάρη Παπαδιά, μαζί με την Αριάδνη Δάδα πρόεδρο του συλλόγου «Α.Ο. Δρομέας Βάρης» και 3η καλύτερη σπρίντερ για το 2016 στην Ελλάδα, είχε τη χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η διοργάνωση που έγινε θεσμός, τα «Δρόμεια», ένα διεθνές θεματικό meeting υψηλού επιπέδου για ταχύτητες και σκυταλοδρομίες, τo οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Βάρη, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Κωνσταντίνος Μπαγλαντζής», και τυγχάνει της αμέριστης στήριξης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στηρίζουν δράσεις και μάλιστα διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, που οδηγούν στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους, στη διατήρηση του υψηλού αθλητισμού και ταυτόχρονα προάγουν την προβολή, την ανάπτυξη αλλά και την εξωστρέφεια των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Αττικής και κατέληξε συμπληρώνοντας: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που λαμβάνει χώρα σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής μια τόσο σημαντική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας».

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τα «Δρόμεια» το έτος 2022 θα είναι ένα από τα meeting της παγκόσμιας σειράς «Continental Tour» ενώ βρίσκονται ήδη στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και συνεχώς αναβαθμίζονται με τις συμμετοχές ολοένα και περισσοτέρων χωρών λόγω της υψηλής βαθμολογίας που προσφέρει στους αθλητές η συμμετοχή στη διοργάνωση. Στη φετινή διοργάνωση πρόκειται να συμμετάσχουν 8 χώρες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ