Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Οι νεανικές ομάδες σκακιού της Ένωσης Σπάρτης διακρίνονται συνεχώς

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την εξασφάλιση της παραμονής της πρώτης ομάδας Σκακιού στη Β΄ Εθνική Κατηγορία και για την επόμενη χρονιά, η Ένωση Σπάρτης είχε πολύ σημαντικές επιτυχίες σε οργανώσεις όπως τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής, το Πρωτάθλημα Παμπαίδων και κάτω των 12. 

Συγκεκριμένα στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής, που έγιναν στο δήμο Περιστερίου από 30 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019, η Ένωση παρουσιάστηκε με 24 σκακιστές της σε όλες τις κατηγορίες (U8, U10, U12, U14, U16). Ο αριθμός αυτός καθ’ εαυτός σημαίνει πάρα πολλά για την ανάπτυξη του Σκακιού στις μικρές ηλικίες. Ωστόσο υπήρξαν και επιτυχίες.
Συγκεκριμένα η Σταυρούλα Τσεκούρα με 6 νίκες σε 7 αγώνες ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία U12 και πήρε κύπελλο, ενώ η Νικολέττα Σφυράκη με 5 νίκες σε 6 αγώνες ήλθε 3η και πήρε κύπελλο στην κατηγορία U8.
Σημαντική ωστόσο υπήρξε και η παρουσία και άλλων σκακιστών, όπως ο Εμμανουήλ Ασβεστάς στην κατηγορία U14 όπου συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς, ο Αλέξανδρος Προυτσάλης στην κατηγορία U14, όπου συγκέντρωσε 4 βαθμούς και η Βάγια Τσεκούρα που συγκέντρωσε 4 βαθμούς και ο Παπαδόπουλος Πρόδρομος U10 που συγκέντρωσε 5 βαθμούς.
Στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων, U12 το 2018 η Ένωση κατέλαβε την 3η θέση συμμετέχοντας με 11 παιδιά. Το κύπελλο για την 3η θέση της απενεμήθη στις 5-5-2019 στο Περιστέρι.
Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σε 6 αγώνες σημείωσε 6 νίκες και ο Εμμανουήλ Ασβεστάς σε 4 αγώνες 4 νίκες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ