Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

«Μπλόκο Καλογρέζας 2023»: Ένας αγώνας γεμάτος συγκίνηση και εκπλήξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή το πρωί 12 Μαρτίου 2023 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2023», οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στα 22 παλικάρια που εκτελέστηκαν το Μάρτη του 1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας, καθώς και στους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών.

Η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) αποτελούμενη από: τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.), τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) και τον Α.Γ.Σ. Ν. Ιωνίας«ΑΝΑΤΟΛΗ» έφερε σε πέρας και αυτή τη χρονιά τους ΤΡΕΙΣ αγώνες και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των πολυπληθών δρομέων.

Στην μνήμη των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας αλλά και των απωλειών της πρόσφατης τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

 

 

Η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε και περιείχε αρκετές εκπλήξεις:

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομάδα κρουστών του 3ου Λυκείου Ν. Ιωνίας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Ελένης Κατσάνη. Μαθητές και μαθήτριες έδωσαν με τα κρουστά τους από το πρωί  ρυθμό και  χρώμα στους τρεις αγώνες: 1.500 μ., 5.000 μ. και 10.000 μ.

Η Ο.Ε. βράβευσε,πριν την έναρξη των αγώνων, τον Πρωταθλητή Ελλάδας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟ.Την απονομή της τιμητικής πλακέτας πρόσφερε η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κυρία Δέσποινα Θωμαΐδου.Ο Παναγιώτης λόγω του αυστηρού προγράμματος προπονήσεων έλαβε μέρος στον αγώνα των 1.500 μ. και έτρεξε συμβολικά μαζί με τα μικρά παιδιά, τα οποία χάρηκαν από την πρόσχαρη παρουσία του μεγάλου πρωταθλητή.

Για ΠΡΩΤΗ φορά είχαμε τη συμμετοχή αθλητών με αμαξίδια και  μεγάλη ομάδα εθελοντών συνοδών δρομέων από τους «Δρομείς της Ελπίδας». Η Ο.Ε. απένειμε έπαθλο στην ομάδα, τονίζοντας και προβάλλοντας το μεγαλειώδες έργο δρομέων και εθελοντών.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για αγώνες δρόμου: χαμηλή θερμοκρασία και βορινός άνεμος. Επιτεύχθηκαν πολύ καλές επιδόσεις και στα τρία αγωνίσματα.

 

 

Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στον αγώνα των 1.500 μ. των παιδιών από τον Αθλητικό Σύλλογο Κερατέας, από τη Σχολή Χατζήβεη (Ν. Φιλαδέλφειας) και φυσικά από τον Α.Γ.Σ. Ν. ΙωνίαςΑΝΑΤΟΛΗ.

Προσθέτουμε και την παρουσία και συμμετοχή των δύο τυφλών Μαραθωνοδρόμων, του Στέργιου Σιούτη με συνοδό του τον Παύλο Διακουμάκο και του Νίκου Τσατσακλά με συνοδό του τη Πολωνή δρομέα SUCHOCKA DOROTA.

Τους αγώνες υποστήριξαν: η Τροχαία Ν. Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία και περισσότεροι από 80 εθελοντές, που κάλυψαν όλα τα σημεία της διαδρομής με απόλυτη ασφάλεια.

Η ιατρός του νοσοκομείου της Αγίας Όλγας κ. Καραγιάννη Μύριαμ και ο νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου κ. Παγκράτης Γιάννης, προσφέρθηκαν και πάλι για τις περιπτώσεις  τραυματισμών και υγείας των αθλητών.

 

 

Επί πλέον ήταν παρών και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής των αγώνων.

Μεγάλο αριθμό εθελοντών πρόσφεραν οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς: το Λύκειο Ελληνίδων, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας,ο Σύλλογος Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών, η Ένωση Μικρασιατών «η Καππαδοκία», ο Σύλλογος Σμυρναίων, ο Ιωνικός Σύνδεσμος, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας, ο Ο.Π.Α.Ν. (με όλο το επιτελείο των γυμναστών του), ο Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας. Παρούσα η αγαπητή σε όλους εθελόντρια κυρία Ουρανία Κωτούλα.

 

 

 

Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ακουγόταν ελληνική μουσική και τραγούδια, σύμφωνα με το πνεύμα και την ιστορικότητα της ημέρας, επιλογή και επιμέλεια του Γενικού Αρχηγού της Ανατολής κ. Θεοδωρογιάννη, τα οποία σχολιάστηκαν ευμενέστατα από τους δρομείς και τους φιλάθλους.

Παραβρέθηκαν στους αγώνες: η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησαββίδης, η Αντιδήμαρχος κ. Σακαλόγλου, η Πρόεδρος ΚΕΒΡΕΦΟ κ. Γρίβα, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Μπίμη, ο Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ  και της Ένωσης Σπάρτης κ. Χριστοδούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία» κ. Μπρόλιου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Νουβέλογλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου, πολλά μέλη παλαιοτέρων Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Τα λεπτομερή αποτελέσματα των αγώνων έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες: του ΟΠΑΝ και της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Επίσης θα αναρτηθούν και φωτογραφίες των τριών αγώνων. Τα διπλώματα των αγώνων μπορούν να εκτυπώσουν όλοι όσοι τερμάτισαν στους αγώνες, κάνοντας χρήση της σχετικής εφαρμογής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ