Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μπασκετική γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) που μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, υποδέχτηκε η πόλη του Αμαρουσίου την διοργάνωση με τίτλο “3Χ3 Power To The Hood by Eyrohoops”, μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ.

Το κοινό παρακολούθησε τους συμμετέχοντες στο τουρνουά 3Χ3 για 2 μικτές ηλικιακές κατηγορίες ( 10-14 ετών και 18+ ετών) και στο basketball challenges, καθώς και ένα εντυπωσιακό Street Basketball Show του freestyler Dude K.

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Νικόλαος Πέππας, αναφέρθηκε «στην επιλογή της Δημοτικής Αρχής να αδράξει την ευκαιρία, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να γνωρίσουν αυτό το δημοφιλές νέο Ολυμπιακό άθλημα του 3×3, που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου κι έφτασε μέχρι τη δική μας. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε, επιτυγχάνεται παράλληλα, ο σταθερός σκοπός της Διοίκησης να εντάσσει με κάθε τρόπο την άθληση και την ψυχαγωγία στην καθημερινότητα των Μαρουσιωτών όλων των ηλικιών». Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δημοτικούς υπαλλήλους και ιδιαιτέρως τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης καθαριότητας και ανακύκλωσης για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης, δραστηριότητες όπως Face Painting, 360° Photobooth, φουσκωτό γήπεδο, μπασκέτες για ελεύθερο παιχνίδι και αναμνηστικά δώρα, χαροποίησαν τους μικρότερους επισκέπτες και συμπλήρωσαν την “εικόνα” του μπασκετικού πολυχώρου.

Τα σετ των αγώνων ολοκληρώθηκαν με τις βραβεύσεις στις νικήτριες ομάδες, παρόντων των διακεκριμένων αθλητών: Μάκη Κολέθρα πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πυγμαχίας, Μαρία Καρπαθάκη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ταεκβοντό, Κώστα Γόντικα Παίκτη της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ Λαυρίου, Βέρα Καλλιγέρη πρώην Διεθνή παίκτρια Βόλεϊ του Ολυμπιακού και της Εθνικής και Προπονήτρια Βόλεϊ Ακαδημιών του Ολυμπιακού και Κοσμά Ζαχαρία πρώην παίκτη Βόλεϊ Ανδρών Εσπέρου Καλλιθέας.

Τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (Γ.Σ.Α.) εκπροσώπησε ο παίκτης της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ του Συλλόγου, Χρήστος Ιορδάνου.

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο διευθυντής Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Ραχωβίτσας.

Στη δράση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι: Σπύρος Σταθούλης, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Γιάννης Νικολαράκος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού και πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης, Χρυσόστομος Σχινάς.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης από την πλευρά του Δήμου είχε το στέλεχος της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού. Χριστίνα Γαλανοπούλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ