Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μια γιορτή του αθλητισμού για τα ΑμεΑ έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στον Δήμο Βριλησσίων οι ενταξιακές αθλητικές δραστηριότητες στο Κλειστό Γυμναστήριο, με τη συνεργασία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και της δομής του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία), με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ Sport I Do Sport.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων ΑμεΑ από την Ιταλία, Ουγγαρία, Λιθουανία, την Ισπανία και Αντιπροσωπείες φορέων ΑμεΑ από την Εστία , Μαργαρίτα, Πέταγμα με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Καλοπίση, Ορίζοντες με τον Πρόεδρο τους κ. Νικόλαο Ανυφαντή & το εκπαιδευτικό προσωπικό της δομής ΠΕΓΚΑΠ με τους κ. Εμμανουηλίδη Όμηρο & Λουίζα Εμμανουηλίδη, ο «Κρίκος» με το προσωπικό και τα 30 μέλη το, γονείς, συνοδοί και ο Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος κ. Γιάννη Στρατηγόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση από τον Δήμαρχο Βριλησσίων, κ. Ξένο Μανιατογιάννη στον Παραολυμπιονίκη Γιάννη Σεβδικαλή, αθλητή του Συλλόγου Αίολος Βριλησσίων, ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση στα 400μ. στο Τόκιο.

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης κατά την ομιλία, τόνισε: «Η ημέρα σήμερα, που είναι αφιερωμένη στα ΄Ατομα με Αναπηρία, δεν αποτελεί υπενθύμιση για τον Δήμο Βριλησσίων, αλλά αφορμή να αναδείξουμε και να τονίσουμε πως η κοινωνία των Βριλησσίων παρέχει ίσα δικαιώματα σε όλα τα μέλη της, χωρίς εμπόδια και φραγμούς. Επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό και την αλληλεγγύη για όλους ανεξαιρέτως και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με Αναπηρία, εγγυόμαστε, ως Δημοτική Αρχή, ισότιμα και ισόνομα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις για όλους.

Η δομή ΑμεΑ Κρίκος λειτουργεί στον Δήμο μας πάνω από 20 χρόνια παρέχοντας υψηλές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες στα 30 μέλη και στις οικογένειές τους. Αποτελεί δε, τη θερμοκοιτίδα για το επόμενο μεγάλο εγχείρημα, το οποίο θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες και στις ανησυχίες των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η οποία θα συνδυάζει 2 υποδομές και θα διαθέτει 3 βρεφονηπιακά τμήματα ΑμεΑ και 1 Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών συνολικής χωρητικότητας 60 μελών.

 

 

Σκοπός μας είναι η προαγωγή, προστασία και διασφάλιση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών από τα Άτομα με Αναπηρία, η προώθηση του σεβασμού και της εγγενούς αξιοπρέπειας.
Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα χωρίς διακρίσεις.
Για μια κοινωνία με ανεξάρτητη διαβίωση για τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.
Για μια κοινωνία Πολιτισμού και Ευημερίας».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, κα Βούλα Αρσένη- Λάμπρου, δήλωσε: «Ζητούμενο για εμάς αποτελεί η Κοινωνία Αξιών. Τίποτα δεν είναι αδύνατον. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι Ήρωες της ζωής μας και καθημερινά λαμβάνουμε από τα Άτομα με Αναπηρία μαθήματα δύναμης και αξιοπρέπειας» .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, οι Αντιδήμαρχοι κα Σοφία Χατζάρα, κ.Κων/νος Βαφειαδης, κα Χριστίνα Μαλακού, ο Πρόεδρος 1ης Σχολικής Επιτροπής κ. Κων/νος Λιακοπουλος, τα μέλη του ΔΣ ΟΚΠΑΔΒ κα Σοφια Ράπτη, ο κ. Νίκος Κωστουλας, ο Διοικητής Ασφαλείας Βριλησσίων κ. Αθανάσιος Παππάς, η Διοικήτρια Αστυνομικού Τμήματος Βριλησσίων κα Ελένη Σαατσάκη, από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, η κα Εύη Καλουμέρη, από τον ΠΑΟΔΗΒ ο κ. Νίκος Γεωργιάδης, ο Δ/ντης του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γ.Κοσμόπουλος, κ. Γεωργόπουλος Σωτήρης Δ/ντης του 6ου Δημοτικού Σχολείου, οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων Βριλησσίων, Εκπρόσωποι Εκπαιδευτικοί των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Βριλησσίων και αντιπροσωπείες μαθητών. Επίσης συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Athener Schule.

 

Την παρουσίαση για το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος έκανε η κοινωνική λειτουργός, κα Φιλίππου Ελένη, ενώ την αθλητική επιμέλεια ανέλαβε η κα Ειρήνη Τρομπέτα σε συνεργασία τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ακόμη το προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ, του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Κρίκος, του ΠΑΟΔΗΒ, της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, της 1ης Σχολικής Επιτροπής, εθελοντές, και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης, ενώ γιατρός της εκδήλωσης ο κ. Ε. Τουργελής ιατρός των Δημοτικών Ιατρείων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ