Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Με τελετή βράβευσης τιμήθηκε ο Αθλητισμός της Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας και της Εκάλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 22 Απρίλιου 2024, σε μια λαμπρή τελετή βράβευσης τιμήθηκε ο Αθλητισμός της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

H Γιορτή Αθλητή 2024 πλαισιώθηκε από το Ολυμπιακό ιδεώδες της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας, με παρόντες τον Πύρρο Δήμα και την Άννα Βερούλη, που τίμησαν τις διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών της πόλης.

Στη «Γιορτή Αθλητή» 2024, Εκδήλωση απονομής τιμητικών βραβείων του Δήμου Κηφισιάς, έλαμψαν για ακόμη μία φορά τα αστέρια του Αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα τύπου του ΟΑΚΑ, με πρώτο οικοδεσπότη τον δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ι. Ξυπολυτά, που μαζί με την αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Λίλα Δραγώνα, καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις της Εκδήλωσης:

Οι Διοργανωτές της Γιορτής ξεκίνησαν βραβεύοντας την Πρόεδρο του Δ.Σ του ΟΑΚΑ, κ. Γεωργία Φυρίγου Κονσόλ,ο για την πολύτιμη συνεισφορά της στην συν διοργάνωση της εκδήλωσης. Τη βράβευση έκανε ο κ. Ξυπολυτάς.

Ακολούθησε η βράβευση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα για την πολυετή της προσφορά στον αθλητισμό.

Η Άννα Βερούλη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας στο ΟΑΚΑ το 1982.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τα θεσμοθετημένα βραβεία του Τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς:

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΙΚΑΣ» στον Χρήστο Πρίτσα για την συμβολή του ως Πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου ΠΑΕ Κηφισιά .Τη βράβευση έκανε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ «ΣΑΚΗΣ ΜΑΝΑΡΗΣ» στον Κώστα Παπακωνσταντίνου για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό της Κηφισιάς ως προπονητής στον ΑΟΠΚ. Τη βράβευση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, κ. Έρικα Πρεζεράκου.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» στον Σταύρο Χελιώτη για την προσφορά του στον αθλητισμό ως φροντιστής επί σειρά ετών στην ομάδα του Πανερυθραϊκού Μπάσκετ. Τη βράβευση έκανε ο γραμματέας του Δ.Σ του ΟΑΚΑ και εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, κ. Γιώργος Κασναφέρης.

ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Στην ΠΑΕ Κηφισιά για την άνοδο της στην Super League.Τη βράβευση έκανε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Λίλα Δραγώνα.

ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Άλματος σε Μήκος, Μίλτο Τεντόγλου. Τη βράβευση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, κ. Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις ομάδων & αθλητών/τριων ατομικών αθληματων αθλητικών σωματείων & συλλογών.

Άνοδοι της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 που βραβεύτηκαν:

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ:

 • Στην ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ για την άνοδο της στην SUPER LEAGUE
 • Στον ZAON ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Κορασίδες & Νεάνιδες για την άνοδο της στην Ά ΕΣΚΑ
 • Στον ZAON ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Γυναίκες για την άνοδο της στην Β´ΕΣΚΑ
 • Στην ανδρική ομάδα Μπάσκετ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ η οποία έφτασε στο FINAL 4 της ELITE LEAGUE
 • Στην εφηβική ομάδα Μπάσκετ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – 4η στο Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ
 • Στην Ομάδα Βόλεϊ του ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που κατέκτησε Αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Παίδων.
 • Στις ΑΜΑΖΟΝΕΣ που ήταν Φιναλίστ στα play offs Ανόδου του Πρωταθλήματος της PRE LEAGUE.
 • Στην Ομάδα Μπάσκετ εφήβων ΑΕΝΚ για την Άνοδο της στην Α1 κατηγορία ΕΣΚΑ
 • Στην Ομάδα Μπάσκετ ΑΟ ΕΚΑΛΗ για την άνοδο της στην Γ´ ΕΣΚΑ.

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ:

 • Στον Κλασικό Αθλητισμό του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ & της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για τις σπουδαίες ατομικές επιτυχίες τους, με κορυφαία αυτή του Μιλτιάδη Τεντόγλου.
 • Στη Σκοποβολή του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & του Συλλόγου της ΑΓΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:

 • Καράτε ΑΜΕΣ & ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
 • Στον Σύλλογο ΤΖΟΥΝΤΟ του Συλλόγου SHI-AI
 • Στον Σύλλογο Ξιφασκίας ΟΠΛΟΜΑΧΗΤΙΚΟ
 • Στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 2024.

 


Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του Δημήτρη Τζανετή για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Τη βράβευση έκανε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κ. Δημήτρης Ανδρεαδάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Έρικα Πρεζεράκου, ο κ. Νίκος Χιωτάκης, περιφερειακός σύμβουλος, η κ. Μαργαρίτα Βάρσου, περιφερειακή Σύμβουλος, η κ. Λίλα Παπαδημητρίου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δημήτρης Ανδρεαδάκης, αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, η κ. Ελένη Βάρσου αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, η κ. Αμαλία Βραχνού, αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας , ο κ. Χρήστος Καλός, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Ευστάθιος Κύρλος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων, ο κ. Γιάννης Παντελεάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας Ψηφιοποίησης και Διεθνών Σχέσεων, η κ. Έλενα Χρονοπούλου, αντιδήμαρχος Ανθοκομικής και Φιλοζωίας, η κ. Άννα Κορογιαννάκη, εντεταλμένη σύμβουλος στην Διεύθυνση Καθαριότητας, ο κ. Γιώργος Τσούλος, εντεταλμένος σύμβουλος για τους Παιδικούς Σταθμούς, ο κ. Αντώνης Μπιτσάνης, εντεταλμένος σύμβουλος για την Ύδρευση, ο κ. Δημήτρης Καρράς, εντεταλμένος σύμβουλος Β’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς, ο κ. Γιώργος Θωμάκος. δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, η κ. Ελένη Φλέγγα, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, η κ. Μαρία Πολύζου, πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος, η κ. Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία και η κ. Πηνελόπη Νίνιου, μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΕ.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Βαγγέλης Ιωάννου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ