Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μήνυμα αλληλεγγύης από τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής στον ποδοσφαιρικό αγώνα με την Εθνική Ομάδα Αστέγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης έστειλαν τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, τα οποία, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, επέλεξαν να παίξουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με την Εθνική Ομάδα Αστέγων, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που τους παραχώρησε το δημοτικό γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου και ανέλαβε τα απαιτούμενα για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Το τελικό σκορ 2-1 υπέρ της Εθνικής Αστέγων, η οποία έχει, μάλιστα, διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με κυριότερη τις δύο κατακτήσεις του βραβείου fair play. Fair play που τηρήθηκε και στον αγώνα με το 1ο Γυμνάσιο καθώς οι παίχτες των δύο ομάδων, αλλά και τα παιδιά που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου αλληλοχειροκροτήθηκαν, δείχνοντας σωστό αθλητικό πνεύμα.

 

 

«Με χαρά δεχθήκαμε την πρόταση της καθηγήτριας του 1ου Γυμνασίου, κ. Λάττα, για την συνδιοργάνωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα. Ήταν χαρά και τιμή να τους έχουμε κοντά μας και απολαύσαμε έναν πολύ ωραίο αγώνα. Ο Δήμος μας ενθαρρύνει και στηρίζει δράσεις που βοηθούν την κοινωνικοποίηση και την αλληλοβοήθεια. Πρόκειται για ένα αθλητικό και κοινωνικό γεγονός που προσέφερε οφέλη και στους μαθητές και στην ομάδα των Αστέγων. Ο αγνός Αθλητισμός, άλλωστε, μόνο οφέλη προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του συναγωνισμού. Ο ποδοσφαιρικός αυτός αγώνας είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Με το παράδειγμά τους η ομάδα των Αστέγων μας δείχνει πώς όσες δυσκολίες και εάν αντιμετωπίζει κάποιος, μπορεί με θέληση να τις ξεπεράσει. Τέτοιες προσπάθειες βοηθούν να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Μαριάννας Ζούρου, η οποία, στο τέλος βράβευσε τις δύο ομάδες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ