Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Κόμπι Μπράιαντ : Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του θρύλου του NBA και της 13χρονης κόρης του [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο θρύλος του ΝΒΑ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάννα, σκοτώθηκαν μετά την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν. Η τραγική είδηση προκάλεσε σοκ και απέραντη θλίψη σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα.

Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, καθώς τα δυσάρεστα νέα «ταξίδεψαν» με ταχύτητα «αστραπής» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο κόσμος «βυθισμένος» στην θλίψη.

Ποιοι επέβαιναν στο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ

Οπως έγινε γνωστό, εκτός του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του, Τζιάνα, και του πιλότου, στο αεροπλάνο βρισκόταν και μία ακόμη οικογένεια, μεταξύ των εννέα, συνολικά, θυμάτων. Μαζί του ήταν στο ελικόπτερο ο προπονητής μπέιζμπολ του κολεγίου Orange Coast, Τζον Αλτομπέλι, μαζί με τη σύζυγό του, Κέρι, και την κόρη τους, Αλίσα, η οποία έκανε προπονήσεις μαζί με την κόρη του Κόμπι Μπράιαντ στην ακαδημία μπάσκετ που είχε ανοίξει ο πρώην σταρ του NBA στην Καλιφόρνια. Τον θάνατο των τριών προσώπων επιβεβαίωσε το κολέγιο, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι άλλοι επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο.

https://twitter.com/FEELPAIIN/status/1221548791800770562

Μάρτυρας του δυστυχήματος: Το ακούγαμε, αλλά δεν το βλέπαμε λόγω ομίχλης

Σύμφωνα με μία άλλη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής Καλαμπάσας, η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που δεν μπορούσε κανείς να διακρίνει το ελικόπτερο. Οπως είπε ο Κόλιν Στορμ, κάτοικος της περιοχής, άκουσε έναν θόρυβο από ένα ελικόπτερο που πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, επιβεβαιώνοντας και άλλους μάρτυρες.

«Είχε πυκνή ομίχλη και δεν μπορούσαμε να το δούμε. Το ακούσαμε να στροβιλίζεται και μετά ακούστηκε ένα “μπουμ”. Όταν καθάρισε λίγο η ομίχλη, είδα από το σπίτι μου τον καπνό να βγαίνει από το ελικόπτερο», είπε στους δημοσιογράφους.

Παγκόσμιος θρήνος για τον χαμό του εμβηματικού παίκτη των Λεικερς

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα δεν συμφωνούν και σε πολλά, αλλά ήταν ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μπράιαντ: ήταν «φρικτή είδηση» για τον Ρεπουμπλικάνο, ακόμη πιο «σπαρακτική για εμάς ως γονείς» για τον Δημοκρατικό προκάτοχό του, καθώς η κόρη του Κόμπι Μπράιαντ ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος.

«Επί 20 χρόνια ο Κόμπι Μπράιαντ μας έδειχνε τι είναι εφικτό όταν το σπουδαίο ταλέντο ενώνεται με την απόλυτη αφοσίωση στη νίκη», συνόψισε ο Άνταμ Σίλβερ, ο κομισάριος του NBA.

Ο θάνατος του Μπράιαντ, που είχε πρόσφατα τιμηθεί με Όσκαρ καθώς αποδυόταν, με το ίδιο πάθος, στο νέο του εγχείρημα, την ενασχόλησή του με τα ντοκιμαντέρ, προκάλεσε σοκ και στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η Λίζο, στιχουργός και ερμηνεύτρια της μουσικής R&B, αφιέρωσε την τελετή των μουσικών βραβείων Γκράμι στον Μπράιαντ: «η αποψινή βραδιά είναι του Κόμπι», είπε η καλλιτέχνιδα, υποψήφια σε οκτώ κατηγορίες φέτος.

Για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλο των Λέικερς, «οι περισσότεροι θα θυμούνται τον Κόμπι ως τον μεγαλειώδη αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά» μπασκετμπολιστών, «όμως εγώ θα τον θυμάμαι ως έναν άνθρωπο που ήταν πολλά περισσότερα από απλώς και μόνο ένας αθλητής». Άλλος ένας θρύλος των Λέικερς, ο Έργουιν «Μάτζικ» Τζόνσον, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «έκλαιγε» για ώρες μετά τον θάνατο αυτού που ο ίδιος θεωρεί τον «σπουδαιότερο» παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

Ίσως αυτός που εξέφρασε περισσότερο από κάθε άλλον το γενικό αίσθημα να ήταν ο Ντουέιν Γουέιντ, τρεις φορές πρωταθλητής του NBA, όταν έγραψε στο Twitter: «Όχι, Θεέ μου, σε παρακαλώ όχι».

Ποιος ήταν ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ

Ο “black mamba” όπως τον αποκαλούσαν ήταν από τους πιο αναγνωρίσιμους, τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο, δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, του NBA, πολυτιμότερος παίκτης του μία φορά, 18 φορές All-Star, έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα, όχι μόνο χάρη στο ταλέντο ή τις δεξιότητές του, αλλά ακόμη πιο πολύ για το πάθος του, για την απόλυτη αφοσίωσή του σε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε την τέχνη του – και, πάνω απ’ όλα, στη νίκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ