Connect with us

Αθλητισμός

Η Νέα Τούμπα γίνεται πραγματικότητα – Επένδυση-ορόσημο από τον Αριστοτέλη Μυστακίδη

Published

on

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματίας Αριστοτέλης Μυστακίδης αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα, υλοποιώντας ένα όραμα δεκαετιών για τον σύλλογο.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΠΑΟΚ, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025, ελήφθη η απόφαση εξουσιοδότησης του προέδρου του Ομίλου, Αθανάσιου Κατσαρή, να υπογράψει καταρχήν συμφωνία συνεργασίας με τον κ. Μυστακίδη. Ο γνωστός επιχειρηματίας και φίλος του ΠΑΟΚ δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει με δικά του κεφάλαια την ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Τούμπα, προδιαγραφών UEFA, αντικαθιστώντας την υφιστάμενη ιστορική έδρα του συλλόγου.

Η δήλωση Μυστακίδη

Σε γραπτή του δήλωση, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης τόνισε:
«Είναι χαρά μου και τιμή μου να πραγματοποιήσω το κοινό μας όραμα για να αποκτήσει ο Π.Α.Ο.Κ το σπίτι που του αξίζει. Η νέα Τούμπα θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης με προδιαγραφές UEFA, αντάξιο της εκατονταετούς ιστορίας της ομάδας μας. Θα είναι το γήπεδο στο οποίο θα μεγαλουργήσει η ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε. και όλα τα τμήματα του Α.Σ..»

Σχεδιασμός για το μέλλον – Κάρτα φιλάθλου και χορηγίες για τα 100 χρόνια

Στο ίδιο Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ συζητήθηκαν επιπλέον ζητήματα, όπως η έκδοση Κάρτας Φιλάθλου σε συνεργασία με την ΠΑΕ, η οποία θα ενισχύει οικονομικά τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Παράλληλα, τέθηκε ο στρατηγικός στόχος τα τμήματα του ΠΑΟΚ να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ενόψει της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, το 2026, ενώ διερευνήθηκαν και χορηγικές συνεργασίες που θα πλαισιώσουν τον εορτασμό.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιουνίου 2025 καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ πρακτικό έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου. Σε αυτό, προβλέπεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5.000.001 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε νέους επενδυτές. Η ελάχιστη συμμετοχή ορίζεται στις 100.000 ευρώ ανά επενδυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ