Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Ευσταθιάδεια 2020”: Διαχρονικοί Έλληνες αθλητές του στίβου στο Ζηρίνειο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Tο ιστορικό Ζηρίνειο Στάδιο στην Κηφισιά έπειτα από πολύ καιρό φιλοξένησε επίσημους Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού, φιλοξενώντας διαχρονικούς Έλληνες αθλητές του στίβου.

Οι Αγώνες «ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΕΙΑ 2020» οι οποίοι διοργανώθηκαν το Σάββατο 25 Ιουλίου από τον ΑΣΕΔΑΣ και τον Δήμο Κηφισιάς είχαν απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Οι θεατές που παρευρέθησαν αν και λιγοστοί λόγω των υγειονομικών μέτρων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αγώνες ευγενούς άμιλλας, υγιούς αγωνιστικότητας και συναδελφοσύνης σε κάθε αγώνισμα.

Οι Έλληνες Διαχρονικοί Αθλητές συμμετείχαν στον πρώτο και μοναδικό ουσιαστικά αγώνα για το 2020 σε ανοικτό στίβο, με πρωτοφανή συμμετοχή μέσα στα 30 χρόνια που διεξάγονται οι Αγώνες. Πήραν μέρος 113 αθλητές και αθλήτριες από την Αθήνα αλλά υπήρξαν πολλές συμμετοχές και από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ιωάννινα, Βέροια, Λαμία, Καρδίτσα, Βόλο, Ηράκλειο, Τρίπολη, κ.ά.

Διεξήχθησαν 14 αγωνίσματα ανδρών και γυναικών αλτικά, ριπτικά και δρομικά αγωνίσματα, στα οποία δρομικά έγιναν 33 σειρές με 185 θέσεις εκκίνησης παρά το γεγονός ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες ενημερώθηκαν πως δεν θα υπάρξει τελικά ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Τους αγώνες εκ μέρους του Δήμου Κηφισιάς εκτός από τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Ζαπάντης και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» κ. Λίλα Παπαδημητρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, η εντεταλμένη για θέματα Αθλητισμού κ. Μαργαρίτα Βάρσου καθώς και οι σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές του παρελθόντος Φρόσω Πατσού και Φώτης Κούρτης.

Οι διακρίσεις

Σημειώνεται πως λόγω της τήρησης των μέτρων δεν πραγματοποιήθηκαν απονομές και
για τον λόγο αυτό παρέλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα και οι πρώτοι σε κάθε αγώνισμα αναμνηστικό έπαθλο, ενώ στις λίγες τιμητικές απονομές που έγιναν, τηρήθηκαν οι αποστάσεις.

Για τις διακρίσεις, το ήθος τους και την μακρόχρονη παρουσία τους στο κίνημα των Ελλήνων διαχρονικών αθλητών βραβεύθηκαν η Άννα Δάφτσου, ο Οδυσσέας Σκαμαντζούρας, ο Βλαδίμηρος Ντεκάιλο και ο Παύλος Χαραλαμπίδης.

Σημειώθηκαν τρία νέα Πανελλήνια ρεκόρ, από την Δήμητρα Βογιατζή στα 3.000μ. (κατ.50-54) με χρόνο 11.56.7 που συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 16.45.0 της Σοφίας Φιλιππίδου από το 1995 στην Αθήνα, τον Βλαδίμηρο Ντεκάιλο στο τριπλούν (κατ.60-64) με επίδοση 10.92μ. καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Δημήτριου Μαρκούτη που ήταν 10.62μ. και το είχε σημειώσει το 1999 στην Αθήνα και τον Βασίλειο Ανδρεάδη στο ύψος (κατ.65-69) που με 1.51μ. βελτίωσε το δικό του ρεκόρ που ήταν 1.50μ. και είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι.

Οι κορυφαίοι αθλητές/αθλήτριες ανά αγώνισμα, σύμφωνα με τους συντελεστές βαθμολογίας ανά ηλικιακή κατηγορία ήταν:

 • 100μ.: Νικόλαος Γιανναδάκης / Άννα Δάφτσου
 • 200μ.: Νικόλαος Γιανναδάκης / Μαρία Μουρατίδου
 • 400μ.: Δημήτριος Λουράκης / Αικατερίνη Ροκάκη
 • 800μ.: Ιούλιος Αρμάος / Αναστασία Θωμάιδου
 • 1.500μ.: Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης / Κωνσταντίνα Θεωδοροπούλου
 • 3.000μ.: Καλλύβας Γ. / Δήμητρα Βογιατζή
 • Εμπόδια: Νικόλαος Σαϊσανάς / Μαρία Μουρατίδου
 • Βάδην: Ρενάτα Σαρρή / Βασίλειος Τσαντικίδης
 • Ύψος: Βασίλειος Ανδρεάδης
 • Μήκος: Απόστολος Πέιτσης / Άννα Δάφτσου
 • Τριπλούν: Οδυσσέας Σκαμαντζούρας
 • Σφαίρα: Βασίλειος Μαγγανάς / Ιωάννα Ευθυμία Σταματοπούλου
 • Ακόντιο: Αιμίλιος Αρμενιάκος / Αικατερίνη Μακρή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ