Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Ειρηνοδρομία 2022: Πάνω από 2.500 δρομείς συμμετείχαν στη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 2.500 δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία η Ειρηνοδρομία 2022.

Η Ειρηνοδρομία 2022, ολοκληρώθηκε με τη μαζική συμμετοχή αθλητών και αθλητριών, φιλάθλων και κατοίκων! Μια λαμπρή γιορτή της Δημοκρατίας, της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης, που πλαισίωσε με το πιο δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, και ήταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Στο μεγάλο αριθμό συμμετοχών θα πρέπει να υπολογίσουμε και εκατοντάδες πολίτες, ιδιαίτερα στην μικρή κατηγορία των αγώνων των 2,5χλμ. αλλά και για πρώτη φορά την τόση μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα ευαισθησίας και συμπερίληψης των 1.000μ. με τη συγκινητική προσπάθεια φορέων όπως ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Ορίζοντες, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ), τα Special Olympics Hellas και οι Δρομείς Ελπίδας!

 

 

Οι εκκινήσεις των 10 και των 5 χιλιομέτρων δόθηκαν από τη Δήμαρχο με την τιμητική παρουσία των δυο μεγάλων πρεσβευτών της Ειρηνοδρομίας, των χρυσών Παραολυμπιονικών του Τόκιο, Νάσου Γκαβέλα και ο Σωτήρη Γκαραγκάνη. Στην εκκίνηση του μαζικού αγώνα των 2,5χλμ τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη. Ενώ στη διαδρομή ευαισθησίας ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και ο αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σπήλιος Διαβολίτσης, έδωσε την εκκίνηση.

 

 

 

Έπειτα από απουσία δυο ολόκληρων χρόνων η Ειρηνοδρομία επανήλθε δυναμικά στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών, με το κοινωνικό της πρόσημο πιο ισχυρό από ποτέ! Η Ειρηνοδρομία έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις αθλητικές μαζικές εκδηλώσεις και -εκ του λαμπρού αποτελέσματός της- αποτελεί πια μία σημαντική αθλητική γιορτή στην Αττική! Πρόκειται για μια πολύπλευρη και άρτια διοργάνωση, η οποία εμπλέκει την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τις εταιρείες μέσω των χορηγιών τους με το Δήμο. Αξίζει να αναφερθούν τα πιο σημαντικά στοιχεία της, που αφορούσαν παράλληλες, συνεργατικές και συμπεριληπτικές δράσεις, όπως:

  • Συνεργασία και υποστήριξη του έργου του σωματείου «ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ» με την απόδοση οικονομικού κοινωνικού μερίσματος.
    Δωρεάν συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ειρηνοδρομίας ΟΛΩΝ των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, με στόχο την αθλητική παιδεία και την δια βίου άσκηση. Όπως και η μαζική συμμετοχή όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα του Kids Αthletics που έγινε σε συντονισμό και με ευθύνη του αθλητικού συλλόγου του δήμου «ΟΦΚΑ Οδυσσέας».
  • Δωρεάν πρόγραμμα «Προετοιμασίας των Δημοτών – Ερασιτεχνών δρομέων» για την άθληση και την συμμετοχή τους στην Ειρηνοδρομία. Το πρόγραμμα την ευθύνη του οποίου είχε ο ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο, την εβδομάδα πριν την διοργάνωση.
  • Πρόγραμμα Υγείας το οποίο περιλάμβανε: Δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο και για πρώτη φορά Ορθοπεδικό έλεγχο για όσους κατοίκους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία και για τους αθλούμενους των Σωματείων του Δήμου, σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά της Ορθοπεδικής κλινικής “OSTEOIASIS.

 

Τις αγωνιστικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν με την δυναμική και εξαιρετική τους παρουσία το συγκρότημα BATALA ATENAS, που έδιναν ρυθμό μετατρέποντας την Ειρηνοδρομία σε μια μαγική γιορτή, εμψυχώνοντας αθλητές και φιλάθλους! Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Ειρηνοδρομία με την πιστοποίηση των διαδρομών της, έχει ενταχθεί επίσημα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ του 2022.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ