Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Εγκαινιάστηκε το νέο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ στη Γλυφάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά εγκαινίασαν το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ με αεροϋποστηριζόμενο θόλο («μπαλόνι») στην περιοχή κάτω από το Γκολφ.

Πρόκειται για μια πρότυπη κατασκευή κλειστού προπονητηρίου που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σε επίπεδο υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων. «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για τον Αθλητισμό στη χώρα μας. Μοχθήσαμε αλλά τα καταφέραμε.

Δώσαμε τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει γρήγορα και με χαμηλό κόστος κλειστά προπονητήρια, που έχει ανάγκη η χώρα. Στόχος μας είναι να φέρουμε πολλά παιδιά στα γήπεδα και για να το επιτύχουμε αυτό χρειαζόμαστε περισσότερες και πιο ποιοτικές υποδομές. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου αξιοποίησε αμέσως τη δυνατότητα αυτή και σήμερα εγκαινιάζουμε εδώ στη Γλυφάδα το πρώτο γήπεδο-μπαλόνι. Με πολιτική βούληση και αγαστή συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. «Είναι σπουδαίο να μπορούμε με χαμηλό κόστος να καλύπτουμε ανάγκες σημαντικές. Το γήπεδο αυτό είχε κόστος αισθητά μικρότερο από αυτό ενός κανονικού γηπέδου. Τέτοιοι αεροϋποστηριζόμενοι θόλοι μπορούν να γίνουν παντού – ακόμη και στις αυλές σχολείων για να χρησιμοποιούνται κατά τις απογευματινές ώρες όσο διαρκεί η σχολική περίοδος», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. «Είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα για τη Γλυφάδα μας, βρισκόμαστε σε έναν χώρο που ονειρευτήκαμε πάρα πολύ και δημιουργήσαμε με πολύ χαμηλό κόστος. Καλορίζικο να είναι το νέο μας γήπεδο, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί χωρίς τις δικές σας παρεμβάσεις δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το έργο, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής για μια τέτοια υποδομή που με ευέλικτο τρόπο αποκτήσαμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 

 

«Είναι πολύ συγκινητικό αλλά και τιμητικό το να βρίσκεσαι ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού στο άρμα ενός σπουδαίου Δημάρχου, του Γιώργου Παπανικολάου, και να μπορείς να βάζεις και εσύ ένα λιθαράκι σε χώρους άθλησης από όπου ξεκίνησες κάποτε και να δίνεται μέσα από αυτούς η δυνατότητα στα παιδιά να γίνουν μεγάλοι αθλητές και εμείς να είμαστε δίπλα τους και να τα καμαρώνουμε», υπογράμμισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) Γιώργος Καραμπέτσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) Κώστας Γκαντής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ Μάικ Φουντεδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαίρου Σάλας Νίκος Αυλωνίτης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Ντόρα Πάλλη, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιριστών Δήμος Ντικούδης και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιριστών Δημήτρης Διαμαντίδης και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ντίνος Σβερκούνος.

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.) και Διονύσης Χατζηδάκης. Από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Σωκράτης Ζάχος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Νιτσιόπουλος, Σπύρος Δήμου, Δημήτρης Τσαμπίρας, Ελένη Καράχου-Σκούταρη, Μαίρη Μηλιαρέση, Γιάννης Σκαλτσάς και Σάσα Πατεράκη, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περικλής Δορκοφίκης, Δαφνούλα Χαρίση-Μπίλια και Λένα Δεναξά, ο Πρόεδρος του Γκολφ, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Λεβετσοβίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ακρίβος, Άννυ Καυκά, Νατάσα Αργυροπούλου, Στάθης Γεωργούλας, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο αναπληρωτής Διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας, Δημοτικός Σύμβουλος Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο: με πολλά σουτ από τους αθλητές του Αρη Γλυφάδας και με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου να βάζει τρίποντα !

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ