Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Αυστραλία: Σε ξενοδοχείο μεταναστών ο Τζόκοβιτς – Την Δευτέρα η απόφαση για την απέλασή του – «Σεισμός» στην Σερβία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με αρκετά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η βρετανική Telegraph, η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε και οι αυστραλιανές αρχές του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα την Πέμπτη (6/1).

Οι δικηγόροι του προσπαθούν ωστόσο να ασκήσουν έφεση σε αυτήν την απόφαση, αφού ο νούμερο ένα αθλητής τένις στον κόσμο είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά η ομάδα του δεν συμπλήρωσε τη σωστή βίζα.

Σύμφωνα με το The Age, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει επιδείξει επαρκή στοιχεία γι΄ αυτήν την ιατρική εξαίρεση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε επίσης να παρέμβει σε αυτή την ιστορία, κατηγορώντας την Αυστραλία για «κακή μεταχείριση» στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η βίζα ακυρώθηκε εν όψει του Australian Open.

«Μόλις είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε μήνυμά του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι τον ξέρουμε»,

Έφεση του Τζόκοβιτς κατά της απέλασης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη τένις Νόβακ Τζόκοβιτς,  κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον διώξουν από τη χώρα.

Ο δικαστής της Μελβούρνης, Αντονι Κέλι θα εξετάσει αργότερα το αίτημα του Σέρβου, ο οποίος κρατείται από τις υπηρεσίες μετανάστευσης στη Μελβούρνη από τότε που έφτασε στη χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης με την πρόθεση να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που έλαλε, ούτε προσκόμισε την βίζα που χρειάζονταν  για να εισέλθει στην Αυστραλία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης στο ξενοδοχείο Park Hotel, στο προάστιο Κάρλτον, εν αναμονή της απόφασης του δικαστή της Μελβούρνης και πιθανότατα της απομάκρυνσής του από την Αυστραλία λόγω προβλήματος βίζας.

Την Δευτέρα η απόφαση για Τζόκοβιτς

Ως την Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuetrs και τον Guardian,  αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης μέχρι τότε. Ο δικαστής Άντονι Κέλι ζήτησε από τους δικηγόρους των μερών να προετοιμάσουν την παρουσίαση των στοιχείων τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Σέρβος, νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, αμφισβήτησε την απόφαση των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον εκδιώξουν από τη χώρα την Πέμπτη,  σε ένα συμβάν που εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι «κακομεταχειρίζεται» τον πρωταθλητή.

Ο Σέρβος πρόεδρός, ισχυριζόμενος ότι μίλησε με τον Τζόκοβιτς, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη θα σταματήσει. Ο πρόεδρός της, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ισχυριζόμενος ότι μίλησε στον κόσμο Νο. 1 στο τηλέφωνο, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη στον κόσμο θα σταματήσει το συντομότερο δυνατό».

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ  Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης στο ξενοδοχείο Park Hotel, στο προάστιο Κάρλτον, όπου αρκετοί υποστηριχτές του, Σέρβοι που ζουν στην πόλη συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το ξενοδοχείο, ζητώντας την απελευθέρωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ