Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Ανατολή”: Έκλεψε τις εντυπώσεις η Φιλτισάκου στη Λιθουανία – Διακρίσεις για τους αθλητές του Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες διακρίσεις για τους αθλητές του Α.Γ.Σ. “Ανατολή” σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου διεξήχθη στο Άλιτους της Λιθουανίας το διεθνές μίτινγκ βάδην. Η αθλήτρια Κυριακή Φιλτισάκου για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την πολύ καλή φυσική της κατάσταση και πέτυχε υψηλή επίδοση 1:33.06 στα 20 χιλμ. βάδην, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Η Κυριακή με αυτή την επίδοσή της δείχνει να «κλειδώνει» μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς (όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ) οι βαθμοί που θα πάρει θα την ανεβάσουν επί πλέον θέσεις. Η αθλήτρια μέχρι σήμερα είναι στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (ranking) με συνολικά 60 αθλήτριες να προκρίνονται στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

Στους ίδιους αγώνες μετείχαν και οι αθλήτριες: Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία τερμάτισε στη 10η θέση με χρόνο 1:35.30 και η Έφη Κουρκουτσάκη, η οποία τερμάτισε στην 18η θέση με χρόνο 1:47.08. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ρωσίδα Ελβίρα Χασάνοβα με 1.30.42

Θυμίζουμε ότι η Κυριακή Φιλτισάκου θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 στο Ταλίν της Εσθονίας στο βάδην 8 – 11 Ιουλίου, διεκδικώντας τη διάκριση και το μετάλλιο.

 

Έβδομος Πανελληνιονίκης ο ακοντιστής Αναγνωστόπουλος Κων/νος

Στις 5 και 6 Ιουνίου διεξήχθη στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών με μεγάλη επιτυχία και υψηλές επιδόσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλοι οι αγωνιζόμενοι λόγω της πανδημίας του COVID 19.

Στους αγώνες αυτούς έλαβε μέρος ο αθλητής Κων/νος Αναγνωστόπουλος στον ακοντισμό και κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 63,26 μ. μεταξύ 27 αθλητών που αγωνίστηκαν στο αγώνισμα.

Στο πλευρό του ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασιλείου, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά όλο το Σαββατοκύριακο τις υπηρεσίες του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ.

 

Πολύ καλές επιδόσεις στους Αγώνες «Τάσος Ξένος»

Στις 9 Ιουνίου διεξήχθησαν στο Χολαργό οι γνωστοί αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ».

Στους αγώνες αυτούς, παρά τη βροχή, έδωσαν το αγωνιστικό παρόν οι πιο κάτω αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, οι οποίοι πέτυχαν πολύ αξιόλογες επιδόσεις στο αγώνισμά τους και οι περισσότεροι πέτυχαν ατομικά ρεκόρ:

80 μ. ΠΚΑ΄ : Καρακίτσου Λυδία 11.14, Μπινιάρη – Γιώτη Αρσινόη 11.81
100 μ. Γ : Παπασπυροπούλου Μαρίνα 14.25
200 μ. Γ : Μωυσιάδη Χριστίνα 27.39, Στουραΐτη Ιωάννα 28.92 και Παπασπυροπούλου Μαρίνα 29.23
100 μ. Α : Παπαδημητρίου Χρήστος 12.2
200 μ. Α : Παπαδημητρίου Χρήστος 24.97

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ